Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
Recomandari pentru prevenirea incendiilor la utilizarea focului deschis pentru arderea vegetatiei uscate.

Pe fondul cresterii numarului incendiilor de vegetatie uscata, produse ca urmare a temperaturilor foarte ridicate, care s-au inregistrat in ultima perioda, cat si a utilizarii focului deschis, pentru curatarea terenurilor, in conditii de vant si fara respectarea masurilor obligatorii de protectie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud emite urmatoarele recomandari pentru prevenirea incendiilor la utilizarea focului deschis pentru arderea vegetatiei uscate, resturilor vegetale, gunoaielor si a altor materiale combustibile de pe terenurile neagricole, respectiv utilizarea focului deschis in zonele de agrement:

Arderea vegetatiei uscate, de pe terenurile ce nu sunt destinate exploatatiilor agricole, se face numai dupa ce ati obtinut acordul de la Agentia pentru Protectia Mediului si permisul de lucru cu foc deschis de la primarie.

Dupa aceasta:

-Izolati zona de ardere fata de drumuri, constructii, instalatii, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fasii arate.

-Executati arderea numai pe timp de zi si doar in conditii meteorologice fara vant.

-Supravegheati arderea pana la finalizarea ei.

Nerespectarea masurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetatie uscata si resturi vegetale are consecinte grave asupra comunitatii prin pierderi de vieti omenesti, producerea de pagube materiale si afectarea mediului inconjurator.

 De asemenea, administratiile publice locale trebuie sa asigure protectia la foc a localitatii prin supravegherea permanenta a respectarii de catre cetateni a regulilor si masurilor de aparare impotriva incendiilor.

Precizam faptul ca in conformitate cu prevederile Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, al ministrului mediului, apelor si padurilor si al presedintelui Autoritati Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania, cu modificarile ulterioare, este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum si a vegetatiei pajistilor permanente.

Orice incendiu sesizat se va anunta cat mai repede posibil la numarul de apel unic 112!

 

INFORMARE SI RELATII PUBLICE ISU "BISTRITA" 

0 comentarii2492 vizualizări11 august 2017




rss 2.0
rss 2.0