Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Detinerea produselor accizabile fara a fi marcate este infractiune!

La data de 8 aprilie a.c., politistii de investigare a criminalitatii economice l-au depistat si oprit in trafic pe un barbat de 49 de ani, din Barbulesti, judetul Ialomita, care conducea un autoturism, pe o strada din Bistrita.

 In urma controlului efectuat, politistii au descoperit in portbagajul autoturismului cantitatea de 82 de litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool, ambalat in flacoane din plastic, fara a avea aplicate marcaje sau banderole fiscale si fara a detine documente de provenienta.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinere a produselor accizabile fara a fi marcate.


 ATENTIE! CONFORM Codului Fiscal,constituie infractiune:

art. 452, alin (1) lit. h

"detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit prezentului titlu, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete, 400 tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, bauturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, bauturi fermentate, altele decat bere si vinuri, peste 300 litri;"



   

Femeie incarcerata in penitenciarul Gherla. 

 La data de 8 aprilie a.c., politistii specializati in investigatii criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unei femei de 55 ani, din Viisoara.

 Aceasta a fost condamnata la 3 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

 

 Femeia a fost incarcerata in Penitenciarul Gherla - Sectia Exterioara Cluj-Napoca.

 

 

          Fara alcool la volan!

 La data de 8 aprilie a.c., in Bistrita, o femeie de 62 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, pe strada Drumul Cetatii, intersectia in sens giratoriu cu strada Subcetate, nu a acordat prioritate si a intrat in coliziune cu un autoturism care era condus de un barbat de 35 de ani, din Dumitra. Din fericire, in urma accidentului nu au fost inregistrate victime.

 Cu ocazia testarii cu aparatul etilotest, politistii au constatat faptul ca barbatul consumase bauturi alcoolice, rezultatul fiind de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, i s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 


Politistii din Uriu cerceteaza imprejurarile in care un barbat si-a pierdut viata.

 La data de 8 aprilie a.c., o femeie a sesizat faptul ca, pe raza localitatii Hasmasu Ciceului, un barbat a fost accidentat de un tractor.

 La fata loculului, in urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca un barbat de 80 de ani, din localitate, in timp ce se afla in gradina casei sale, unde incerca sa schimbe o roata a unui tractor, nu l-ar fi asigurat corespunzator, fiind accidentat de acesta. Din pacate, in urma accidentului, barbatul a decedat.

 Cadavrul a fost transportat la Sectia Prosectura a Spitalului Judetean Bistrita, in vederea efectuarii necropsiei. Politistii din Uriu continua cercetarile pentru a stabili toate imprejurarile in care a avut loc evenimentul.

 

Un tanar din Telciu este cercetat pentru conducere fara permis si distrugere.

 La data de 8 aprilie a.c., politistii Sectiei 6 Politiei Rurale Nasaud s-au sesizat din oficiu si il cerceteaza pe un tanar, de 26 de ani, din Telciu cu privire la savarsirea infractiunilor de conducere fara permis si distrugere.

 In fapt, la data de 4 aprilie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza localitatii Telciu, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. La un moment dat, pe raza localitatii Telcisor, a pierdut controlul directiei de deplasare, a iesi in afara partii carosabile, unde s-a rasturnat. In urma accidentului, nu au fost inregistrate victime, insa autoturismul a luat foc, fiind distrus in totalitate.

 Politistii Sectiei 6 Politiei Rurala Nasaud continua cercetarile in cadrul unui dosar penal intocmit pentru savarsirea infractiunilor de distrugere din culpa si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

0 comentarii2576 vizualizări09 aprilie 2019




rss 2.0
rss 2.0