Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Intalnire C.J.S.U. cu reprezentantii marilor magazinelor pe tema sigurantei in timpul cumparaturilor.

Grupul de lucru al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud a invitat la sedinta de azi, 15 decembrie, reprezentantii supermarketurilor si a centrelor comerciale pentru a discuta masuri de limitare a riscului de contaminare in timpul cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna.

Prefectul Stelian Dolha le-a solicitat sprijinul reprezentantilor marilor magazine pentru a proteja sanatatea cumparatorilor si angajatilor in aceasta perioada aglomerata. Una dintre solutiile discutate, la cererea prefectului, a fost cea a revenirii la masura limitarii numarului de clienti in interiorul magazinelor, pentru a nu se produce aglomeratii, solutie considerata eficienta pe perioada carantinarii municipiului Bistrita.

O alta masura discutata a fost dezinfectia cu rigurozitate a carucioarelor si cosurilor de cumparaturi inainte de folosirea acestora de catre clienti, dar si dezinfectarea tuturor suprafetelor comune, in conditiile in care reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au subliniat pericolul contactarii virusului in magazine prin folosirea cosurilor de cumparaturi si altor suprafete.

Reprezentantii magazinelor care au raspuns invitatiei au fost deschisi adoptarii de masuri care sa previna imbolnavirea angajatilor si a clientilor, intre care: functionarea concomitenta a tuturor caselor de marcat, restrictionarea accesului clientilor in magazine in limita permisa de spatiu, fluidizarea circulatiei cumparatorilor si limitarea contactului intre acestia, dezinfectarea cosurilor si caricioarelor. In acelasi timp, separarea accesului de intrare/iesire va fi pastrat sau aplicat acolo unde configuratia magazinului o face posibila. Reprezentantii magazinelor s-au angajat sa continue campaniile de constientizare in randul cumparatorilor pentru a purta masca, a respecta regulile de distantare fizica, a evita efectuarea cumparaturilor in grupuri si a folosi solutiile dezinfectante.

 "Invitatia la aceasta sedinta este de fapt o invitatie la un parteneriat pentru prevenirea cresterii numarului de infectari, pericolul numarul unu in perioada sarbatorilor. Ma bucur ca am gasit deschidere din partea dvs, va sunt recunoscator celor care v-ati straduit sa aplicati masurile solicitate de autoritatile sanitare in magazinele pe care le gestionati chiar si dupa ridicarea restrictiilor din starea de urgenta sau perioada carantinarii", le-a  transmis prefectul Stelian Dolha.

Ulterior sedintei, prefectul Stelian Dolha a purtat discutii si cu sefii magazinelor din cadrul unui centru comercial de tip mall si a altor manageri de magazine.


Cancelaria Prefectului

0 comentarii3031 vizualizări15 decembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0