Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 28 Septembrie 2020 - 5212 vizitatori azi
"Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate" la Prefectura BN.

In urma negocierilor cu reprezentantii Guvernului in teritoriu, delegatii bistriteni ai sectorului de sanatate au ales, pentru inceput, calea dialogului. Conducerea Institutiei Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud, respectiv prefectul Ioan Tintean si subprefectul Ovidiu Frent, s-a intalnit luni, 16 septembrie 2013, cu reprezentantii bistriteni ai categoriilor profesionale din domeniul sanatatii, pentru a dezbate, pe fondul nemultumirilor in raport cu unele deficiente ale sistemului, solutiile existente si identificarea unui plan concret pentru perioada imediat urmatoare, in vederea ameliorarii situatiei.

                Delegatia judetului Bistrita-Nasaud, formata din dr. Ioan Danut Cocoi - presedintele Colegiului Medicilor, dr. Marius Nicolae Pop - presedintele Colegiului Medicilor Dentisti, farm. Ionel Vasile - presedintele Colegiului Farmacistilor, dl. Viorel Vitelaru - presedintele Sindicatului Judetean Sanitas, d-na Simona Puia Ungur - presedintele Ordinului Biologilor si dr. Liliana Muresan - reprezentantul Societatii Medicilor din Colectivitatile de Copii si Tineri, a prezentat lista integrala a revendicarilor, propusa de "Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate", constituita la nivel national.

                Cererile mentionate fac referire, in principal, la imbunatatirea statutului social al personalului din sistemul sanitar, al nivelului salarial, dar si a relatiei cu autoritatile publice. Altfel spus, se doreste o crestere a gradului de consultare si influentare a deciziilor ce se adopta la nivelul institutiilor cu responsabilitati in domeniul sanatatii. In urma acestor discutii, s-au prezentat detaliat cauzele disfunctionalitatilor care impiedica buna desfasurare a activitatilor profesionale medicale, la standardele dorite.

                Conducerea Institutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud, pe langa faptul ca a luat act de situatia actuala, s-a angajat sa sustina cauza conjudetenilor din sistemul medical. Astfel, in cel mai scurt timp, se va transmite o adresa atat Ministerului Sanatatii, cat si Secretariatului General al Guvernului, prin intermediul careia vor fi expuse si argumentate principalele probleme, generale sau specifice, care necesita solutii rapide.

                Exprimandu-ne convingerea ca deschiderea la dialog si parteneriatul in obtinerea unor solutii realiste sunt cai de acces spre rezultate durabile, tinem sa multumim reprezentantilor bistriteni ai sectorului de sanatate pentru atitudinea, mai mult decat decenta, manifestata in cadrul negocierilor, pentru renuntarea la proteste si pichetari in favoarea  consultarilor, motiv pentru care ii asiguram de tot sprijinul nostru.

 

Cabinet prefect.

 

0 comentarii2688 vizualizări17 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0