Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 24 Septembrie 2020 - 1788 vizitatori azi
Revendicarile sindicalistilor bistriteni, sustinute de prefectul Ioan Tintean, la intalnirea cu ministrul Sanatatii.

Prefectul Ioan Tintean a participat vineri, 20 septembrie 2013, la sedinta de lucru privind situatia actuala a sistemului sanitar din Romania, desfasurata la Oradea, pentru a sustine in fata ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, cele mai stringente revendicari ale sindicalistilor bistriteni, in urma consultarii acestora. La intalnire au fost prezenti, pe langa reprezentantii Ministerului Sanatatii si alti factori decizionali ai sistemului sanitar sau administrativ, din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj.

             Discutiile s-au axat, in principal,  pe teme referitoare la directiile de reforma privind restructurarea si reorganizarea sistemului sanitar, proiectul pilot de crestere a venitului medicilor, legea raspunderii civile a personalului medical ( malpraxis ), proiectul de modificare a statutului spitalelor si elementele definitorii ale pachetului de servicii medicale de baza.

             In perioada imediat urmatoare - odata cu incheierea consultarilor si definitivarea, respectiv prioritizarea listei cu punctele ce necesita interventie - se va stabili un calendar pentru solutionarea revendicarilor, in asa fel incat sa se faca pasi concreti inspre o reforma profunda si benefica pentru sistemul de sanatate publica.

 

Cabinet prefect

 

0 comentarii2324 vizualizări23 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0