Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 24 Septembrie 2020 - 312 vizitatori azi
CRETU OVIDIU TEODOR s-a aflat in stare de incompatibilitate.

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a sapte alesi locali: FOFIU IOAN (Viceprimar al Comunei Lazuri de Beius, Jud. Bihor), IONICA CONSTANTIN CORNEL, (Viceprimar al Municipiului Pitesti, Jud. Arges), JURJ VASILE - MARIN (Primar al Comunei Arieseni, Jud. Alba), CRETU OVIDIU TEODOR (Primar al Municipiului Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud), CIUBOTARIU COSTINEL (Primar al Comunei Sulita, Jud. Botosani), BOEANGIU VASILE-PIRVU (Primar al Comunei Alunu, Jud. Valcea) si LUCIAN CHITIC (Primar al Comunei Tortoman, Jud. Constanta).

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale, dupa cum urmeaza:......

 

4) CRETU OVIDIU TEODOR s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 01 octombrie 2012 - 21 ianuarie 2013,  intrucat, a detinut, simultan, functia de Primar al Municipiului Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud, si calitatea de reprezentant asociat persoana juridica in cadrul S.C. BUSINESS PARK BISTRITA SUD S.R.L........


Persoanele evaluate au fost informate despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza - de a fi asistati sau reprezentati de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Cu exceptia lui FOFIU IOAN, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] incalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnitatii, functiei sau activitatii respective […]".
"Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".
Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.


AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE, 23 septembrie 2013.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

1 comentariu2849 vizualizări23 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0