Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 05 Aprilie 2020 - 1840 vizitatori azi
Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Bistrita va ramane cu (doar ) 58 de hectare.

Avand in vedere faptul ca situatia terenurilor administrate de Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Bistrita si revendicate in baza actelor de proprietate a revenit in aceste zile in atentia publicului, consider ca trebuie facute cateva precizari.

Incepand cu anul 1991, Primaria municipiului Bistrita a facut demersurile necesare pentru retrocedarea terenurilor catre fostii proprietari sau urmasii acestora. Situatia terenurilor din perimetrul statiunii pomicole a fost, insa, una care a ridicat probleme de la bun inceput.

In urma mai multor procese, municipalitatea a obtinut o solutie definitiva a instantei de judecata pentru o suprafata de 116 hectare, care acoperea toate cererile indreptatite ale fostilor proprietari, dar care nu a fost pusa in aplicare de Administratia Domeniilor Statului si conducerea statiunii pomicole. Ulterior a aparut Legea nr. 45 / 2009 ale carei anexe sunt gresite atat in privinta suprafetelor, cat si a amplasamentului.

Cert este faptul ca, prin artificii judiciare din partea statiunii pomicole s-a reusit blocarea restituirii terenurilor catre cei in drept, timp de mai bine de 20 de ani.

Interventia parlamentarilor Bistritei, in special a domnului senator Dorin Dobra, este una salutara, menita sa faca dreptate si in cazul terenurilor de la statiunea pomicola, tinand seama de dreptul legitim al fostilor proprietari.

Pe de alta parte doresc sa spun foarte clar ca nu exista riscul ca statiunea sa se desfiinteze. Dupa retrocedarea terenurilor, Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Bistrita va ramane cu peste 58 de hectare, adica o suprafata suficienta pentru a continua si dezvolta activitatea de cercetare in domeniul pomiculturii la nivel national.

 

                                                    Primarul municipiului Bistrita

                                                         Ovidiu Teodor Cretu

 .

Foto cu primaria Bistrita - arhiva Bistritanews.ro

 

0 comentarii2394 vizualizări21 octombrie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0