Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 11824 vizitatori azi
"Primarul Ovidiu T.Cretu si presedintele PSD BN Radu Moldovan acuza fariseic Consiliul Judetean de intarzierea pana la nerealizare a centurii ocolitoare a municipiului Bistrita".

 Plini de ipocrizie , primarul Municipiului Bistrita, Ovidiu Teodor Cretu (Mesagerul nr.4292/11-dec.-2010/pag.3) si presedintele PSD BN Radu Moldovan (Rasunetul nr.5579-5580/11-12-dec.-2010/ pag.3) acuza fariseic Consiliul Judetean de intarzierea pana la nerealizare a centurii ocolitoare a municipiului Bistrita , incercand sa abata atentia opiniei publice de la proasta pregatire a acestei investitii de catre cei implicati , in frunte cu Primaria Bistrita .

Locuitorii municipiului stiu ca am cerut respectarea prevederilor legale inca de la inceput , adica din decembrie 2009 . Acest lucru poate fi verificat citindu-se adresele, emise de catre Consiliul Judetean  care au fost publicate si in presa ( Mesagerul nr.4028/28-ian-2010/pag.3 si Rasunetul nr.5312/28-ian-2010/pag.3 care publica textul integral)

Nimic din ce este mentionat in noul Certificat de Urbanism invocat de cei doi,  amintiti mai sus , nu este nou si nici in afara prevederilor legale . Din contra , primarul , prin ignorarea  iata vreme de un an de zile , a solicitarilor noastre si a prevederilor legale se face vinovat de intarzierea investitiei si de sustinerea unui traseu contestat de insusi acei, in slujba carora ar trebui sa-si puna munca si vorbim aici de cetatenii municipiului Bistrita.

Las alegatorii sa judece singuri cine le apara interesele si cine nu , cine apara interesul general si cine este manat de alte interese . Este un exemplu tipic de ilustrare a zicalei " hotul care stiga : hotii!".

Oare de ce pana acum nimeni nu a incercat sa faca nimic pentru rezolvarea situatiei , desi am atras atentia asupra singurei posibilitati legale ?

 

Si pentru a nu lasa pe cei nedumeriti fara explicatii , vreau sa-i asigur pe locuitorii municipiului Bistrita ca amenintarea cu pierderea investitiei nu este reala , sumele ce urmeaza a se pierde fiind , de asemenea , fara nici o baza reala . Varianta ocolitoare se va face , acum sau mai tarziu , dar pe un traseu cu adevarat ocolitor , bine gandit .

Actualul traseu propus este cel care distruge orasul , ignorand toate studiile de pana acum , mutilandu-l si blocandu-i dezvoltarea ,  in nici un caz dezvoltandu-l , asa cum incearca sa sustina cei care nu se pricep .

Ideea lansata de primarul Bistritei , in presa , ca s-ar putea modifica traseul actual , astfel ca acesta sa se situeze numai pe teritoriul administrativ al municipiului pentru a nu mai fi nevoie de un Certificat de Urbanism din partea Consiliului Judetean arata , o data in plus , ca  urmareste eludarea prevederilor legale si ignorarea opiniei celor pe care ar trebui sa-i reprezinte.

Deoarece aceasta idee nu tine seama de faptul ca dezvoltarea traseelor de transport de o asemenea categorie , respectiv drumuri nationale , pe teritoriul judetului , este de competenta Consiliului Judetean , vom contesta in contencios administrativ o asemenea initiativa si vom contesta , de asemenea , orice initiativa care nu va fi sustinuta de documentatii de urbanism , avizate conform prevederilor legale , adica avizate de catre noi, Consiliul Judetean.

 

Din respect pentru locuitorii Bistritei , care sunt probabil impartiti si ei in tabere pro si contra, nu voi permite legitimarea unui abuz care , asa cum am mai spus-o in repetate randuri , ar insemna ca facem « un urbanism impotriva celor carora le este destinat »  adica impotriva oamenilor , ceea ce este absurd .

Sa lasam oamenilor posibilitatea de a alege ce considera ei ca e bun pentru ei , si ce nu !

 

 

Presedintele Consiliului Judetean  

Liviu Mihai RUSU

 

 

1 comentariu2702 vizualizări15 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0