Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 19 Februarie 2020 - 9948 vizitatori azi
MESAJUL presedintelul CJ B-N, Emil Radu Moldovan, transmis cu prilejul sarbatoririi Zilei Armatei Romaniei (25 octombrie 2013).

Astazi, mai mult ca in oricare zi din an, este momentul sa ne gandim cu respect la militarii care ne asigura securitatea atat in tara, cat si in teatrele de operatiuni internationale, la militarii care isi risca viata clipa de clipa in cele mai periculoase zone ale mapamondului pentru a sluji principiului libertatii omului. Romania, prin armata sa, a demonstrat in repetate randuri ca este un aliat de incredere, ferm angajat in gestionarea problemelor de securitate, gata sa actioneze cand este nevoie si sa contribuie la asigurarea pacii si stabilitatii in lume. 

Astazi, doresc sa imi indrept atentia catre militarii Brigazii 81 Mecanizate, "General Grigore Balan", o structura profesionista care a facut cinste judetului Bistrita-Nasaud atat in tara, cat si peste hotare. Incepand din Bosnia si pana in Etiopia, Sudan, Irak, Afganistan si Nepal, steagul Romaniei a fost purtat cu cinste de militarii bistriteni. 

Orice institutie are repere temporale care i-au marcat activitatea. Pentru Armata Romaniei, data de 25 octombrie 1944, cand au fost eliberate teritoriile Transilvaniei de Nord de sub ocupatia hortysta, reprezinta un astfel de moment. Tocmai de aceea, noi, romanii si mai ales noi, ardelenii suntem obligati moral sa dam recunostinta cuvenita tuturor acelora care s-au jertfit in slujba patriei.
            Sunt absolvent al Colegiului National de Aparare din cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" din Bucuresti si pot sa privesc cu alti ochi deschiderea cu care soldatii romani merg la lupta. Consider si cred din toata fiinta mea ca manat de un scop nobil oricare dintre soldatii armatei romane sunt dispusi sa se sacrifice pentru binele tarii.
 

Astazi, la ceas aniversar, doresc sa multumesc tuturor cadrelor militare din judetul nostru pentru sacrificiile care le fac zi de zi, pentru siguranta noastra a tuturor, si sa ii felicit pentru performantele obtinute de-a lungul timpului.

Dumnezeu sa binecuvinteze Armata Romaniei, Dumnzeu sa binecuvinteze Romania!

 

Emil Radu Molodovan - Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud.

0 comentarii1925 vizualizări25 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0