Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 25 Februarie 2020 - 7960 vizitatori azi
DN 17 C si DN 17 D, reabilitate cu fonduri europene si guvernamentale.

Reteaua de drumuri nationale care traverseaza judetul Bistrita-Nasaud va fi complet modernizata pana in 31 decembrie 2015, autoritatile guvernamentale si cele judetene gasind solutiile financiare pentru finantarea investitiilor. Practic, de anul viitor, vor debuta ample lucrari de modernizare pe DN 17 C si DN 17 D, pe celelalte tronsoane de drum national, respective DN 17 si DN 15 A, lucrarile fiind incheiate sau in curs de finalizare.

          Anuntul a fost facut, intr-o conferinta de presa, de catre presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud - Emil Radu Moldovan, directorul general al CNADNR - Narcis Neaga si directorul Autoritatii de Management POS-Transport - Marcel Bolos.

          "Am un sentiment de bucurie foarte mare astazi, pentru ca, asa cum v-am obisnuit, ne place sa ne tinem de cuvant si ceea ce spunem sa se transpuna in practica. (…) Am gasit solutii pentru reabilitarea a doua drumuri nationale care mai sunt in judetul nostrum nereabilitate, si ma refer la DN 17 C (Viisoara-zona de centura-Dealul Dumitrei-Nasaud-Salva-Dealul Stefanitei -intersectie cu DN 18 in Viseu) si DN 17 D (Beclean-Salva-Nasaud-Sangeorz-Bai-Rodna-Pasul Rotunda - intersectie cu DN 18 in Carlibaba).

          Pentru sectorul de drum de la Viisoara la Nasaud, in lungime de 31 kilometri, lucrarile de reabilitare vor incepe in 2014, cu fonduri bugetare, din bugetul Romaniei. Celalat tronson, de la Nasaud  pana la intersectia cu DN 18, in Viseu, pe o portiune de 55 kilometri, va fi introdus in Programul Operational Sectorial-Transport, cu o valoare estimata de aproximativ 30 milioane euro, cu termen d efinalizare in 31 decembrie 2015.

DN 17 D va fi finantat integral pe POS Transport, cu o lungime de 103 kilometri, la o valoare estimata de circa 49,5 milioane euro, cu  termen de finalizare 31 decembrie 2015", a declarat presedintele CJ, Radu Moldovan.

     In context, directorul general Narcis Neaga de la CNADNR a precizat ca "drumurile nationale sunt o prioritate pentru acest Guvern si pentru CNADNR"  si ca, desi problemele par "aparent minore" - 158 kilometri reabilitati in Bistrita-Nasaud din 17.000 km la nivel national - , investitia este foarte important pentru comunitatatea locala.

          "Bistrita-Nasaud este un exemplu ca astfel de proiecte pot fi implementate, acolo unde exista acest parteneriat cu autoritatile locale. Cei 158 km sunt pentru noi un proiect de importanta majora, caruia ii vom acorda importanta cuvenit. Trebuie sa fim parteneri pana la capat, pentru ca termenul de 31 decembrie 2015 trebuie respectat, astfel incat fondurile pe care reusim sa le atragem prin POS Transport sa le utilizam in favoarea comunitatii", a declarat directorul Autoritatii de Management POS-Transport - Marcel Bolos.

 

Gabriela Ciornei.
.
Foto - Marius Chiuzan.
0 comentarii2128 vizualizări29 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0