Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 10598 vizitatori azi
E.R. Moldovan si D. Stoker au pus bazele promovarii internationala a Bargaului si a Pasului Tihuta.

In 21 noiembrie a avut loc o intalnire de lucru intre presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, Dacre Stoker, stra-stranepotul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, Aaron Sagers, regizor Travel Channel si jurnalist colaborator CNN si BBC si scriitorul olandez Hans Corneel de Roos. 

Presedintele Consiliului Judetean a fructificat timpul petrecut in compania invitatilor, pentru a-si exprima sustinerea fata de proiectul "Dracula, Bram Stoker, Ghid de calatorii", dar si pentru a gasi puncte comune intre strategia de dezvoltare turistica a judetului Bistrita-Nasaud si proiectul lui Dacre Stoker.

In urma discutiilor si propunerilor venite din ambele parti s-a convenit demararea unui proces amplu de colaborare intre institutia Consiliului Judetean si Dacre Stoker care sa cuprinda cateva linii principale de actiune:

- Dacre Stoker impreuna cu ceilalti specialisti isi vor exprima opinia in ceea ce priveste strategia de dezvoltare turistica a Vaii Bargaului, acestia urmand sa faca analize si propuneri de imbunatatire a actualei variante a proiectului;

- Consiliul Judetean va fi partener si va sustine prin toate mijloacele pe care de are la dispozitie proiectul "Dracula, Bram Stoker, Ghid de calatorii";

- atat Dacre Stoker, cat si Hans Corneel de Roos si Aaron Sagers vor fi prezenti si vor sustine organizarea in parteneriat cu Consiliul Judetean a unor evenimente de talie internationala, ei fiind promotorii lor;

 In finalul intalnirii, Presedintele Consiliului Judetean, domnul Radu Moldovan a declarat: Ma bucur ca am reusit ca in aceasta seara sa cunosc niste oameni veniti de peste mari si tari, alaturi de care am descoperit ca avem un scop comun: dorinta de a arata lumii intregi ca "adevarata casa" a brand-ului Dracula este Pasul Tihuta. A fost o surpriza foarte placuta faptul ca atat domnul Stoker, cat si domnul de Roos a salutat propunerea mea de a ne alia in doua mari proiecte vitale si extrem de importante pentru Bistrita-Nasaud si pentru Romania: "Dracula, Bram Stoker, Ghid de calatorii" si proiectul integrat de dezvoltare turistica a Vaii Bargaului, al carei principal punct de atractie este legenda Contelui Dracula. Am primit promisiuni din partea domnului Aaron Sangers, care reprezinta unele dintre cele mai importante trusturi mondiale de presa: CNN, BBC si Travel Channel, ca ne vom bucura de suportul sau in promovarea internationala a proiectelor noastre.

Astazi putem spune ca avem un moment 0, din care vom incepe in mod concret dezvoltarea, sper eu, a uneia dintre principalele atractii turistice din Europa. In urma implementarii acestor proiecte imi doresc ca operatorii din turism sa aiba toate conditiile pentru a-si dezvolta armonis afacerile, iar tinerii de pe Valea Bargaului, locuri de munca bine platite.

In perioada urmatoare va avea loc un schimb consistent de informatii intre Consiliul Judetean si cei trei promotori ai brand-ului Dracula, inspre concretizarea planurilor stabilite in cursul intalnirii de astazi.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant, Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2471 vizualizări22 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0