Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 09 August 2020 - 16802 vizitatori azi
Sistem informatic a registrului agricol pentru 15 comune din B-N.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Alexandru Pugna a semnat cu Premierul Victor Ponta si cu Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale,  Dan Nica, contractul de finantare pentru un proiect prin care se va asigura gestiunea in sistem informatic a registrului agricol pentru 15 comune din judetul Bistrita-Nasaud. 

Astazi, la sediul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul "Gestionarea in sistem informatic  a registrului agricol si a altor servicii publice destinate cetatenilor, in cadrul unor unitati administrativ teritoriale din judetul Bistrita-nasaud".

In urma implementarii proiectului, 15 primarii vor beneficia de registru electronic pentru suprafetele agricole. Acestea sunt: Ciceu Giurgesti, Galatii Bistritei, Caianu Mic, Dumitra, Sintereag, Sieu Odorhei, Budesti, Tiha Bargaului, Sieut, Poiana Ilvei, Romuli, Micestii de Campie, Sanmihaiu de Campie, Silivasu de Campie si Urmenis.

Registrul Agricol va fi primul sistem prin care sunt impuse standarde de interoperabilitate intre sistemele institutiilor care au un rol in acest domeniu, respectiv primarii, Consiliul Judetean, MAI, ANCPI, APIA, Ministerul Finantelor, ONRC, iar continutul informational va avea date despre gospodarii, suprafete, tipuri de culturi, masini, instalatii, unelte. Acest sistem va ajuta la agregarea datelor existente la nivel judetean pentru a putea fi utilizate cu usurinta si la nivel national.

Valoarea totala a proiectului este de 6.734.615 lei, din care contributia Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud este 134.703 lei (2%), diferenta de 6.599.912 lei fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Ivan Bogdan-Gruia

0 comentarii2632 vizualizări29 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0