Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 12006 vizitatori azi
Strategia de promovare a turismului din perioada viitoare in BN. .

Va atasez un proiect de C.J. necesar Judetului BN, trimis d-lui Moldovan Florin-Administratorul Judetului, de 2 luni. Sper sa fie de folos in strategia de promovare a turismului din perioada viitoare. Este un proiect care vrea sa promoveze toate obiectivele turistice ale judetului nostru, lansat ca si Concurs de proiecte.

 Samuel Coman-Consilier Judetean USL        

.

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A CONCURSULUI DE PROIECT PENTRU PROMOVAREA TURISTICA A JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

 1. 1.   DATE GENERALE

1.1.        Concursul de proiecte are drept promotor si organizator Consiliul

Judetean Bistrita-Nasaud, scopul concursului fiind selectarea, identificarea si premierea unui plan de promovare turistica a judetului Bistrita-Nasaud.

        Acesta urmeaza sa fie utilizat de catre autoritatile judetene pentru a atrage turisti catre obiectivele de interes de pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud.

1.2.  Tipul concursului este ’’concurs de proiect’’ si are ca scop selectarea dintre participanti a autorului celei mai bune solutii pentru a-i fi incredintata elaborarea proiectului de executie;

Acest concurs nu este unul restrans cu privire la tipul participantilor astfel ca pot sa se inscrie persoane juridice de orice fel, persoane fizice si grupuri informale.

        Regulamentul este in concordanta cu prevederile Ordonantei de Urgenta nr.34/2006 .Capitolul II/sectiunea 1/reguli generale.Art18 /e.al.(2).si  Capitolul III/sectiunea 8/concursuri de solutii/Art. 131.

        1.3    Juriul concursului este cel mentionat in Anexa nr.7 la Hotararea de Consiliu Judetean pentru aprobarea acestui concurs.

        1.4    Concursul va avea un spatiu pe internet, rezervat in cadrul portalului www.portalbn.ro unde vor fi afisate toate comunicarile, informatiile, actualizarile privitoare la concurs. Adresarea inrebarilor si comunicarea raspunsurilor se va face tot prin internet, pe site-ul mai sus mentionat.

 

 1. 2.   PARTICIPAREA LA CONCURS

2.1.        Concursul se adreseaza tuturor persoanelor interesate

2.2    La concurs pot participa persoane juridice de orice fel, persoane fizice si grupuri informale. Acestia trebuie sa tina insa seama de faptul ca este necesar sa aiba, in eventualitatea castigarii concursului, capacitatea de a forma o echipa capabila sa elaboreze, in conditiile legale, un proiect de implementare a planului de promovare turistica a judetului.

Aceasta precizare este considerata necesara deoarece, autorul proiectului castigator va putea primi comanda pentru elaborarea unui plan de implementare a proiectului.

        Singurul responsabil de incredintarea unui plan de implementare este promotorul.

        2.3    Pentru ca lucrarile concurentilor sa fie luate in considerare, acestea trebuie sa respecte conditiile privind calitatea de concurent, tema si regulamentul concursului, data si ora limita a predarii.

 

 1. 3.   DESFASURAREA CONCURSULUI

3.1    Inscrierea la concurs se poate face in perioada dintre lansarea

publica si data de 22 noiembrie, in intervalul de 13 zile de la data lansarii, prin completarea formularului de inscriere afisat pe site-ul concursului si expedierea lui la adresa de pe site.

        3.2.   Documentatia necesara ,adica Tema program, Regulamentul, Documentatia realizata de catre grupul operativ al concursului, eventualele fotografii conexate temei, vor putea fi descarcate de pe site-ul concursului.

Prezentarea planului de promovare turistica este libera fiind la aprecierea concurentului, asa cum acesta considera ca ideea va fi mai bine inteleasa.

3.3    Concurentii vor putea pune intrebari si vor putea primi raspunsuri

clarificatoare la problemele si nelamuririle legate de concurs, in intervalul de timp mentionat in calendarul concursului, conform punctului 3, adica pana vineri 22 noiembrie 2013, ora 12.00 ora intrarii e-mailului.

        Corespondenta legata de intrebari si raspunsuri se va face prin e-mail si se va purta numai cu concurentii inscrisi conform punctului 3.1. si va avea rolul de a completa tema program, considerandu-se parte integranta a acesteia .

Idem pentru regulamentul de desfasurare.

        3.4.   Prezentarea planului de promovare turistica a judetului Bistrita-Nasaud trebuie sa se incadreze pentru redactarea materialelor in fontul Times New Roman, dimeniune 12, spatiere de 1,5 randuri.

- Concurentii pot adauga in anexa cate fotografii si planse considera acestia ca vor ajuta membrii juriului sa inteleaga mai bine propunerea lor

        3.5.   Predarea lucrarilor se va face prin posta, pe adresa din antet            ( 420080 BISTRITA, Piata Petru Rares, Nr. 1 ), sau direct la registratura Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, introducandu-se intr-un plic, sau colet,materialele scrise si plansele, precum si un CD, cuprinzand piesele scrise si desenate mentionate la punctul 3.4 de mai sus.

Plicul, sau coletul continand lucrarile, in cazul ca nu se vor depune direct la Registratura Consiliului Judetean, unde vor primi un numar de inregistrare, vor fi expediate prin posta pe adresa organizatorului, cu confirmare de primire.

        Data limita la care se pot depune dosarele la registratura este luni 6 ianuarie 2014 ora 12.00.  (Vezi Anexa 6. Calendarul concursului, punctul 5.)

Aceleasi data si ora limita vor trebui sa fie mentionate pe plicurile, sau coletele, expediate prin posta .

        3.6.   Materialele predate in cadrul concursului nu se returneaza concurentilor.

        3.7.   Concurentii nu au dreptul de a contacta membrii juriului in legatura cu indiferent orice problema legata de concurs. La randul lor, membrii juriului vor pastra discretia asupra deliberarilor.

        3.8.   Comunicarea rezultatelor concursului se va face pe site-ul concursului in conformitate cu calendarul de desfasurare a concursului.

        3.9.   Juriul concursului isi asuma intreaga responsabilitate asupra alegerii proiectelor castigatoare, hotararile juriului sunt definitive,  deciziile sale neputand fi contestate si neputand constitui subiect de drept.

        3.10. Materialele predate devin proprietatea organizatorului, respectiv Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud care le poate folosi ca material documentar sau le poate face publice in materialele de popularizare a concursului, materiale de presa, eventuale anchete publice sau alte actiuni asemenea, cu mentionarea numelor autorilor.

        Prin participarea la concurs, odata cu semnarea formularului de participare, concurentii isi dau acordul pentru utilizarea imaginilor si datelor din materialele de prezentare, prin tiparire sau publicare sub diverse forme , precum si pentru expunerea acestora in public.

3.11. Calendarul concursului este cel mentionat in Anexa Nr. 6.

 

 1. 4.   PREMIILE CONCURSULUI

4.1.        Premiul concursului va fi decernat castigatorului dupa cum urmeaza :

Premiul I    5 000 lei.

4.2.        Nu se acorda alte premii iar juriul isi rezerva dreptul de a nu acorda premiul, in cazul in care considera justificat acest lucru, functie de valoarea(calitatea) lucrarilor prezentate.

 

 1. 5.   VALORIFICAREA PROIECTELOR

5.1.        Materialele predate de concurenti constituie proprietatea

organizatorului si nu se returneaza. De aceea, concurentii nu vor include in prezenarea proiectelor trimise materiale pe care ar dori sa le recupereze dupa jurizare.

5.2.         Dupa jurizarea lucrarilor se va organiza o prezentare a proiectelor, dandu-se posibilitatea publicului de a aduce completari si propuneri cu privire la planurile prezentate. Aceste propuneri vor fi colectate de catre secretarul grupului operativ si transmise mai departe catre participantul in concurs.

5.3.        Proiectul castigator da posibilitatea colectivului elaborator

sa primeasca, prin atribuire directa, comanda pentru elaborarea proiectului de implementare a planului de promovare turistica a judetului.

5.4.        Prin participarea la concurs si prin completarea, semnarea si 

expedierea formularului de participare, concurentii confirma acordul lor pentru prezentul regulament, caruia urmeaza sa se conformeze.

 

 1. 6.   CRITERII DE EVALUARE SI SELECTIE

-         Punerea in valoare a unui numar cat mai mare de obiective turistice

-         Abordarea creativa

-         Abordarea originala

-         Utilizarea elementelor de identitate culturala specifice judetului

-         Coerenta si exprimarea clara a conceptului.

-         Eficienta si fezabilitatea solutiilor propuse.

 Referitor la criteriile de mai sus, se recomanda si consultarea Anexei 3 -Tema concursului.

 

 

.

 

REGULAMENT DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A GRUPULUI OPERATIV CONSTITUIT IN CADRUL CONSILIULUI JUDETEAN BISTRITA-NASAUD PENTRU CONCURSUL DE PROIECT PROMOVAREA TURISTICA A JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

 

 1. 1.   DATE GENERALE

1.1.        Grupul operativ se constituie avand urmatoarea structura:

-         Presedintele grupului operativ (1 membru al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud)

-         Secratarul grupului operativ (1 persoana angajata in cadrul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud)

-         7 membrii (consilieri judeteni)

Din grupul operativ pot face parte si alte persoane din afara Consiliului Judetean daca dovedesc ca pot aduce plus valoare proiectului si daca sunt acceptate prin vot de catre membrii grupului.

 

Grupul operativ urmareste realizarea completa si la timp a tuturor activitatilor mentionate in HCJ Nr. XX/XX.XX.2013 si in anexele acesteia.

 

 1. 2.   ATRIBUTIILE GRUPULUI OPERATIV

2.1.        Grupul operativ este responsabil de desfasurarea in conditii optime a intregului proces de identificare a unui plan de promovare turistica a judetului Bistrita-Nasaud

2.2.        Grupul operativ de lucru se constituie avand urmatoarele atributii:

-         Inventariaza prin intermediul consiliului judetean toate obiectivele de interes din fiecare localitate a judetului Bistrita-Nasaud conform fisei de la capitolul 3 si conform calendarului de la capitolul 4

-         Pune la dispozitia participantilor toate materialele colectate din judet

-         Organizeaza cel putin 1 intalnire tematica privind turismul in judetul Bistrita-Nasaud cu factorii interesati, care pot aduce plus valoare acestui domeniu

-         Promoveaza concursul de proiect prin toate modalitatile posibile

-         Promoveaza concursul prin intermediul radioului si a publicatiilor locale

-         Realizeaza identitatea grafica a concursului si materialele de promovare precum se ocupa si de distribuirea lor catre unitatile administrativ teritoriale, unitatile de invatamant si alte institutii publice din judetul Bistrita-Nasaud

-         Urmareste realizarea calendarului din Anexa nr. 6 la HCJ Nr. XX/XX.XX.2013

 

 1. 3.   FISA DE IDENTIFICARE A OBIECTIVELOR TURISTICE

Fisa ce va fi difuzata catre unitatile administrativ teritoriale din judetul Bistrita-Nasaud va solicita ca in intervalul 21-31 octombrie 2013 sa se transmita informatii cu privire la:

 1. Obiectivele turistice principale de pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale
 2. Obiectivele turistice secundare de pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale (daca este cazul)
 3. Unitati de cazare de pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale ( numarul acestora, numele proprietarilor, numar de locuri de cazare)
 4. Obiceiuri locale (descriptiv)
 5. Festivaluri locale
 6. Produse traditionale locale cu potential de atragere a turistilor
 7. Locasuri de cult de pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale
 8. Muzee de pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale
 9. Monumente ale naturii si locuri cu potential turistic  de pe teritoriul unitatii administrativ teritoriale

 

 1. 4.   CALENDARUL ACTIVITATII GRUPULUI OPERATIV

4.1.        Constituirea grupului operativ  - 14 octombrie 2013

4.2.        Difuzarea fisei de identificare a obiectivelor turistice - 15-20 octombrie 2013

4.3.        Inventarierea obiectivelor - 21 - 31 octombrie 2013

4.4.        Publicarea pe site a listei complete a obiectivelor - 1 noiembrie 2013

4.5.        Urmarirea respectarii calendarului de desfasurare a concursului - 4 noiembrie 2013 - 21 ianuarie 2014

4.6.        Realizarea cel putin a unei intalniri tematice - 4 noiembrie 2013 - 21 ianuarie 2014

4.7.        Premierea participantilor la concurs 21 - 28 ianuarie 2014

 

 1. 5.   CRITERII DE EVALUARE SI SELECTIE

Grupul operativ va tine cont in toate actiunile sale de realizarea unui plan de promovare turistica a judetului Bistrita-Nasaud care sa cuprinda urmatoarele aspecte:

-         Punerea in valoare a unui numar cat mai mare de obiective turistice

-         Abordarea creativa

-         Abordarea originala

-         Utilizarea elementelor de identitate culturala specifice judetului

-         Coerenta si exprimarea clara a conceptului.

-         Eficienta si fezabilitatea solutiilor propuse.

 Referitor la criteriile de mai sus, se recomanda si consultarea Anexei 3 -Tema concursului.

 

.


TEMA CONCURSULUI DE  PROIECT  PENTRU PROMOVAREA TURISTICA A JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

        Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud organizeaza concurs realizarea unui plan de promovare turistica a judetui Bistrita-Nasaud

        Concursul se va desfasura conform Regulamentului Concursului din Anexa Nr. 1 a HCJ Nr. XX/XX.XX.2013

        Acesta, impreuna cu Tema Concursului si cu celelalte materiale legate de desfasurarea acestuia, vor putea fi descarcate de pe site-ul www.portalbn.ro  sectiunea rezervata concursului.

        Obiectivul concursului: identificarea unuia sau mai multor modalitati de promovare a turismului din judetul Bistrita-Nasaud si realizarea unui plan de promovare turistica.

Participanti: Calitatea de participant la concurs se acorda oricarei persoane interesata, atat persoanelor juridice de orice fel, a persoanelor fizice cat si a grupurilor informale.

Acestia trebuie sa tina insa seama de faptul ca autorul planului castigator va primi comanda pentru elaborarea proiectului de implementre , fiindu-i deci necesara capacitatea de a forma o echipa capabila sa elaboreze, in conditiile legale,un proiect de implementare a planului de promovare turistica.

Informatii asupra concursului: 

Judetul Bistrita-Nasaud are un numar mare de obiective turistice de interes precum si o serie de obiceiuri locale cu potential turistic.

Dintre acestea mentionam Lacul Colibita si posibilitatile de agrement oferite de acesta, Baile Figa, Zona Muntoasa din nordul judetului si posibilitatile de agrement oferite de acest tip de relief, municipiul Bistrita din prisma centrului istoric si altele.

Lista completa a acestor locuri precum si a obiceiurilor si a locurilor de cazare va fi pusa la dispozitia participantilor la concurs pe site-ul dedicat.

De asemenea exista anumite motive turistice care nu pot fi atribuite unei singure localitati ori locatii dar care planeaza asupra judetului Bistrita-Nasaud asa cum este mitul contelui Dracula.

Planul de promovare turistica a judetului Bistrita-Nasaud trebuie sa cuprinda un numar cat mai mare de obiective turistice din judetul Bistrita-Nasaud si sa le abordeze pe fiecare din perspectiva culturii si a identitatii locale.

Se acorda puncte suplimentare participantului care creaza trasee tematice si leaga obiectivele turistice intre ele.

De asemenea festivalurile si evenimentele locale cu un grad mare de originalitate (asa cum sunt Instrutatul Boului, Laleaua Pestrita si altele) trebuie tratate in asa maniera incat sa atraga un numar cat mai mare de turisti in judetul Bistrita-Nasaud.

Va fi apreciat concurentul care va aduce propuneri de imbunatatire a oricarui aspect ce priveste turismul in judetul Bistrita-Nasaud (precum propuneri de diversificare a activitatilor la Festivalul Cireselor sau crearea unui festival local nou si original ) este important ca aceste propuneri sa fie cat mai clar explicate si sa nu se refere la aspecte deja cunoscute (precum lipsa infrastructurii rutiere in anumite zone etc).

 

Pentru a ajuta participantii in concurs s-a organizat un grup operativ care a facut o inventariere a obiectivelor pe care le pune la dispozitia oricarei persoane care are nevoie de ea.

 

Nu exista limite in ceea ce priveste modul de promovare a turismului si poate cuprinde tehnici si solutii cat de variate si creative dar fiecare plan de promovare turistica a judetului trebuie sa tina seama de plasarea in mediul online intr-o maniera pozitiva si de incadrarea judetului in lista destinatiilor turistice la nivel national si international.

Se va acorda punctaj suplimentar concurentilor care propun un plan de promovare turistica a judetului ce se dovedeste a fi economicos.

Principalele CRITERII DE EVALUARE SI SELECTIE care vor fi luate in considerare la jurizarea propunerilor concurentilor sunt:

 -         Punerea in valoare a unui numar cat mai mare de obiective turistice

-         Abordarea creativa

-         Abordarea originala

-         Utilizarea elementelor de identitate culturala specifice judetului

-         Coerenta si exprimarea clara a conceptului.

-         Eficienta si fezabilitatea solutiilor propuse.

 

.

 

FORMULAR DE INSCRIERE pentru participarea la concursul de proiect

CONCURS DE  PROIECT  PENTRU PROMOVAREA TURISTICA A JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

• Persoana fizica

- nume si prenume …………………………………………………………………….....................

- profesia(pregatirea).........................................................................................

- act de identitate………………………….. seria …… nr. ……………………….....................

- adresa …………………………………………………………………………………........................

- telefon ………………………………………………………………………………….......................

- adresa e-mail …………………………………………………………………………......................

 

• Persoana juridica

- denumire ………………………………………………………………………………......................

- sediul social .......………………………………………………………………………….................

- reprezentant legal ………………………………………………………………………..................

- cod unic de inregistrare/cod fiscal ……………………………………………………..............

- nr. de inregistrare la Registul Comertului ………………………………………………..........

- telefon, fax ………………………………………………………………………………….................

- adresa e-mail…………………………………………………………………………………...............

 

• Grup informal

- denumirea grupului..........................................................................................

- numarul de membrii al grupului........................................................................

- reprezentantul grupului....................................................................................

(Se vor completa separat pentru fiecare membru al grupului)

- nume si prenume …………………………………………………………………….....................

- profesia(pregatirea).........................................................................................

- act de identitate………………………….. seria …… nr. ……………………….....................

- adresa …………………………………………………………………………………........................

- telefon ………………………………………………………………………………….......................

- adresa e-mail …………………………………………………………………………......................

 

Curriculum Vitae

*Se va adauga formularului de inscriere si un CV in format Europass pentru persoanele fizice cat si pentru fiecare membru al grupului informal,

Pentru firmele ori ONG-urile participante in concurs se va adauga o descriere completa a firmei/ONG-ului si a activitatii acesteia.

 Declar ca am luat la cunostinta de regulamentul concursului si sunt de acord cu prevederile acestuia

 Data/ Semnatura.

 

.

 

 

FORMULAR JURIZARE Pentru concursul de proiect cu tema:

CONCURS DE  PROIECT  PENTRU PROMOVAREA TURISTICA A JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

 

Criteriile de evaluare din tema/regulamentul concursului:

Eficienta si fezabilitatea solutiilor propuse.

 

 

 

 

 

 

 

1. Punerea in valoare a unui numar cat mai mare de obiective turistice

2. Abordarea creativa

3. Abordarea originala

4. Utilizarea elementelor de identitate culturala specifice judetului

5. Coerenta si exprimarea clara a conceptului.

 

-cerinte de tema respectate

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

-cerinte de tema nerespectate

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

-alte argumente (abordari sau rezolvari inedite)

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

-alte observatii

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………….

Membru al juriului:

 

 

.

CALENDARUL DE DESFASURARE Pentru concursul de proiect cu tema:

CONCURS DE  PROIECT  PENTRU PROMOVAREA TURISTICA A JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

 

 1. Data lansarii concursului:                     LUNI 04 NOIEMBRIE 2013

 

 1. Data limita a inscrierii la concurs:         DUMINICA  17 NOIEMBRIE

2013

 

 1. Data limita a primirii intrebarilor            VINERI 22 NOIEMBRIE 2013

concurentilor:                                     ORA 12.00

 

 

 1. Data limita de raspuns la intrebarile      VINERI 29 NOIEMBRIE 2013

       concurentilor:                                     ORA 16.00

 

 1. Data limita pentru inregistrarea            LUNI 6 IANUARIE 2013

lucrarilor la registratura CJ.BN              ORA 12.00           

 

 1. Jurizarea proiectelor:                           10-20 IANUARIE 2014

 

 1. Prezentarea proiectelor                        8-21 IANUARIE 2014

 

 1.  Anuntarea rezultatelor finale:             MARTI 21 IANUARIE 2014

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2219 vizualizări03 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0