Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 8006 vizitatori azi
Structurile bistritene de interventie pentru situatii de urgenta au dat inca o data dovada de profesionalism.

Marti dimineata, fiind anuntat in jurul orei 2.40 despre producerea incendiului de la Singeorz-Bai si stiind ca in zona respectiva exista riscul extinderii flacarilor la blocurile aflate in imediata vecinatate, dar si la alte anexe gospodaresti din apropiere, am vrut sa ma asigur la fata locului, ca sunt urmati toti pasii necesari pentru diminuarea pierderilor. Odata ajuns acolo, in jurul orei 3.40, am realizat o evaluare primara a cazului,  impreuna cu viceprimarul Daniel Naros, alte autoritati locale, precum si inspectorul sef al I.S.U. Bistrita-Nasaud, lt. col. Constantin Florea.

  Tin sa precizez ca mobilizarea si desfasurarea de forte pentru localizarea incendiului au fost exemplare. De la primul apel, transmis la 112, la ora 1.47, nu a durat mai mult de 5 minute pana cand primele echipaje de la Singeorz-Bai au ajuns la locatia indicata, urmate in cel mai scurt timp posibil, de cele de la Nasaud, Maieru, Feldru si Bistrita ( 8 echipaje de stingere, 1 autospeciala de stingere la inaltime, 3 echipaje SMURD-SAJ ), formate din peste 55 de persoane, insemnand pompieri militari, pompieri voluntari, paramedici, medic, asistent si echipaj al SAJ.

 Prioritatea interventiei a constat in evacuarea rapida a locatarilor aflati in pericol, urmata de incercarea de izolare a flacarilor. Din pacate, pe fondul panicii, comunicarea cu persoana de la mansarda, surprinsa de flacari, nu a mai dat rezultate, cu toate ca pompierii au ajuns pana la etajul IV in incercarea de a o salva, in conditiile in care flacarile erau de 5-6 m.

 Imi exprim profundul regret pentru nefericitul eveniment de la Singeorz-Bai. De asemenea, transmit multumiri echipajelor de interventie care au dat inca o data dovada de profesionalism. Cu speranta ca asemenea drame nu vor mai avea loc, transmit sincere condoleante familiei indurerate, dorindu-i puterea de a depasi aceste cumplite momente. Totodata, rog cetatenii judetului sa fie prevazatori si sa elimine posibilele cauze ce ar putea duce la repetarea unor astfel de nenorociri.

Prefect

Ioan Tintean

 

0 comentarii2611 vizualizări14 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0