Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 12308 vizitatori azi
Alegerile europarlamentare 2014 - Transilvania de Nord voteaza!

In 2014, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest deruleaza doua proiecte de comunicare. Este vorba despre continuarea activitatilor Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord  si despre un  nou grant, dedicat alegerilor europarlamentare programate pentru luna  mai 2014. Prin intermediul acestor doua proiecte, serviciul de informare pe teme europene oferit de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest continua sa-si indeplineasca misiunea de a promova o cetatenie europeana activa si informata si in 2014.

 Proiectul "Alegerile europarlamentare 2014 -Transilvania de Nord voteaza!" are ca obiectiv cresterea gradului de informare, constientizare si implicare a cetatenilor regiunii Transilvania de Nord vizavi de

dreptul lor de a vota la alegerile europarlamentare din 2014. Proiectul este implementat in perioada 15 octombrie 2013- 15 aprilie 2014 si presupune

organizarea a cinci intalniri de tip informare si dezbatere, plus interactiunea constanta cu media din regiune.

 Primul eveniment, dezbaterea " EP in the park. A debate right into the heart of Northern Transylvania" si lansarea unui album foto de promovare a regiunii noastre, va avea loc cel mai probabil in 28 februarie 2014 la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Vor fi abordate doua teme europene actuale: ocuparea fortei de munca si stilul de viata european. Cu ocazia dezbaterii, vom lansa si albumul foto (in print) "Stilul de viata european in Transilvania de Nord", al carui continut se bazeaza pe un concurs foto online derulat pe Facebook-ul Centrului Europe Direct Transilvania de Nord in perioada 15 ianuarie - 15 februarie 2014. La aceasta dezbatere sunt invitati studentii, elevii, politicieni, ONG-uri, administratii publice locale, beneficiari REGIO Nord-Vest, jurnalisti, blogeri.


Alte patru dezbateri vor fi organizate in scoli din Cluj, Satu Mare si Salaj pentru elevii de clasa a XIIa care vor vota pentru prima oara in viata lor. Intalnirile cu elevii sunt programate pentru perioada martie-aprilie 2014.

 Grantul este finantat de Uniunea Europeana prin programul "Activitatile EDIC in legatura cu alegerile pentru Parlamentul European din 2014".

 

Contact:

Lia Valendorfean, coordonator Europe Direct

Ioana Suta, responsabil grant Parlamentul European

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord

(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)

tel: +40-264-431550, fax: +40-264-439222,

e-mail: europedirect@nord-vest.ro, comunicare@nord-vest.ro  

http://europedirect.nord-vest.ro/ , www.nord-vest.ro  

 

 

0 comentarii2527 vizualizări23 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0