Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 10444 vizitatori azi
Autospeciale noi pentru ISU BN.

Comunicat din data de 30.01.2014 cu ocazia furnizarii echipamentelor in cadrul proiectului "IMBUNATATIREA DOTARII CU ECHIPAMENTE A BAZELOR OPERATIONALE PENTRU INTERVENTII IN SITUATII DE URGENTA DIN TRANSILVANIA DE NORD - ETAPA A II-A". Luni, in data de 20.01.2014, la sediul Consiliului Judetean Satu Mare a avut loc festivitatea ocazionata de receptionarea celor 6 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate medie (Lot 1). Aceste autospeciale, impreuna cu cele 6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta (Lot 2) furnizate in luna octombrie 2013, au fost achizitionate de catre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord" in cadrul proiectului "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru  interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a".

Echipamentele achizitionate vor fi distribuite la cele 6 Inspectorate Judetene pentru Situatii de Urgenta din Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistrita-Nasaud, I.S.U. Maramures, I.S.U. Satu Mare, I.S.U. Salaj. Autospecialele au fost executate de catre Szczesniak Pojazdy Specjalne Sp. Z.o.o., Polonia (Lot 1), respectiv S.C Gradinariu Import Export S.R.L. (Lot 2) in colaborare cu alte firme specializate din tara. Dupa receptia autospecialelor la sediile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta vor fi instruite 20 de persoane privind manuirea si intretinerea utilajelor nou intrate in dotare.

 Valoare toatala a autospecialelor din cele doua loturi este de 7.978.000 lei fara TVA.

 Contractul de finantare pentru proiectul "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord - Etapa a II-a" a fost semnat in data de 7 iunie 2012, la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest. Acest contract a fost semnat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007-2013, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional 2007-2013, si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord", in calitate de beneficiar.

 

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii serviciilor publice de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Vest prin cresterea capacitatii de raspuns adecvat situatiilor de urgenta si prin sporirea gradului de siguranta si sanatate a cetatenilor.

 

Obiectivele specifice:

Ø        Reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat de catre unitatile Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta in scopul ridicarii capacitatii de actiune si reactie adecvata a centrelor judetene pentru prevenirea, limitarea si inlaturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenta;

Ø        Imbunatatirea nivelului tehnic si de performanta a serviciilor publice judetene de urgenta din Regiunea Nord-Vest prin achizitionarea de echipamente specifice moderne, eficiente si performante;

Ø        Consolidarea capacitatii de colaborare si conlucrare operationala intre centrele judetene de urgenta din cadrul Regiunii Nord-Vest precum si a centrului regional/centrelor judetene cu cele din judetele limitrofe in perspectiva imbunatatirii sigurantei populatiei, salvgardarii vietii, proprietatii si bunurilor.

Rezultate estimate:

-          12 de autospeciale pentru interventii in situatii de urgenta:

ü        6 autospeciale pentru lucrul cu apa si spuma;

ü        6 autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordarea asistentei medicale de urgenta;

-          reducerea timpul mediu de raspuns al unitatilor mobile de interventie la locul accidentelor/ dezastrelor pana la 16’ in zonele rurale si 8’ in zonele urbane.

Valoarea totala a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finantarea nerambursabila este de 7.988.862,00 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 23 luni.

In trecut ADI Transilvana de Nord a derulat si un alt proiect de achizitii cu titlul "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru  interventii in situatii de urgenta din Transilvania de Nord", care s-a derulat in perioada iulie 2010 - 31 noiembrie 2012. Prin acest contract au fost achizitionate 12 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate marita, 18 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma de capacitate medie, 2 autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic), 6 autospeciale pentru descarcerari grele, 21 de ambulante de prim ajutor (tip B) si 3 ambulante de reanimare (Tip C).

Pe viitor asociatia isi propune sa promoveze si sa realizeze proiecte pentru dezvoltare regionala de interes comun si sa obtina finantari necesare derularii acestora.

Date de contact:

Stramb Gheorghe

Director de proiect

Telefon: 0743 088118, 0722628873, 0264-548854

Fax: 0264 548853

e-mail: office@adi-transilvania-nord.ro;

gheorghe.stramb@adi-transilvania-nord.ro;

 

0 comentarii2443 vizualizări29 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0