Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 12636 vizitatori azi
Prin proteste, muncitorii de la Dan Steel Group nu rezolva nimic! Sindicatul sau instanta sunt solutia!

In calitate de ministru delegat pentru Dialog Social, Doina Pana a luat la cunostinta de actiunile de protest ale muncitorilor de la Dan Steel Group din Beclean, care acuza conducerea companiei ca nu le respecta drepturile prevazute in legislatia muncii si a discutat problema atat cu reprezentantul Guvernului in teritoriu, prefectul Ioan Tintean, cat si cu oamenii revoltati care au refuzat sa mai intre la lucru.

Intrucat este un conflict bipartit, intre angajati si angajator, acesta fiind privat, ministrul Doina Pana nu are posibilitatea legala de a interveni direct in rezolvarea problemelor de la combinatul din Beclean, dar, intrucat este interesata de pastrarea fiecarui loc de munca din judetul Bistrita-Nasaud, pe care il reprezinta si in Parlamentul Romaniei, oficialul bistritean i-a sfatuit pe protestatari sa renunte la actiunile de forta si sa urmeze pasii legali pentru a-si cauta dreptatea.

Ministrul delegat pentru Dialog Social le-a propus oamenilor de la Beclean, care acuza ca sindicatul nu le reprezinta interesele in relatia cu patronatul, sa convoace o adunare generala prin care pot schimba conducerea acestuia si sa-si desemneze un alt lider. Totodata, Doina Pana le-a prezentat protestatarilor si posibilitatea de a sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud daca sunt incalcate prevederile din Codul muncii sau de a se adresa instantei daca este incalcat Contractul colectiv de munca.

La rugamintea ministrului Doina Pana, prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ioan Tintean, va fi prezent astazi la Beclean, pentru a incerca o mediere a conflictului de munca de la Dan Steel Group.

1 comentariu3500 vizualizări13 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0