Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 08 August 2020 - 6618 vizitatori azi
Ion Iliescu la intalnirea Comitetului Director al A.N. "Apele Romane"

In data de 18 februarie 2014, la sediul Administratiei Nationale "Apele Romane"a avut loc intalnirea de lucru a Comitetului Director unde au participat invitati de marca: domnul Ion Iliescu, fost Presedinte al Romaniei, doamna ministru Rovana Plumb, directorul general al ANAR dr.ing. Vasile Pintilie, dar si directorii de departamente din cadrul ANAR, precum si directorii Administratiilor Bazinale de Apa.

Tema intalnirii a fost "Apele Romane - un management durabil in domeniul apelor".

Cu aceasta ocazie, au fost analizate activitatile de gospodarirea apelor ale A.N. "Apele Romane", implementarea Directivelor Europene - Directiva Cadru Apa CE/2000/60 si Directiva Inundatii CE/2007/60, managementul riscului la inundatii in contextul schimbarilor climatice dar si masurile de adaptare, precum si proiectele strategice.

In cadrul discutiilor, a fost abordata tematica amenajarii integrate a bazinelor hidrografice ca baza de dezvoltare durabila pentru societate, tematica inundatiilor rapide, dar si rolul pe care il are A.N. "Apele Romane" in acest context, corelat cu rolul altor institutii precum Romsilva, Agentia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare si Consiliile Locale. A fost pusa in evidenta importanta reimpaduririlor, programele de combatere a eroziunii solului si corectarea torentilor, precum si cele mai bune practici in domeniul agricol, ca masuri non-structurale cu un rol foarte important in managementul riscului la inundatii generate de viiturile rapide.

La finalul intalnirii a fost analizat mecanismul economic al A.N. "Apele Romane" de recuperare a costurilor si s-a subliniat importanta gasirii unor solutii de adaptare economica si suplimentare a veniturilor  prin evitarea de noi taxe sau contributii.

 

 

Administratia Nationala "Apele Romane"

Str. Edgar Quinet nr. 6, sector 1,  cod 010018, Bucuresti, Romania

Compartimentul de Comunicare, Relatii Publice, Relatii cu Presa

e-mail: birou.presa@rowater.ro

 

0 comentarii3157 vizualizări19 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0