Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 19 Februarie 2020 - 10984 vizitatori azi
P R O T O C O L U L Sesiunii a XXV-a a Comisiei hidrotehnice romano-ungare.

In cadrul lucrarilor, cele doua Parti au semnat Protocolul Sesiunii a XXV-a a Comisiei hidrotehnice romano-ungare. Din Partea Romaniei, Protocolul a fost semnat de catre domnul Vasile Pintilie, directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane", in calitate de Supleant al Imputernicitului Guvernamental, iar din Partea Ungariei de catre domnul Kovács Péter, Imputernicit Guvernamental.

Evenimentul s-a desfasurat in baza prevederilor "Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare privind colaborarea pentru protectia si utilizarea durabila a apelor de frontiera", semnat la Budapesta, la 15 septembrie 2003 si intrat in vigoare la 17 mai 2004.

 Acordul se aplica pentru bazinele hidrografice ale raurilor Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb si Mures.

 Domeniul de aplicare a Acordului se refera la activitati comune privind gospodarirea apelor in regim transfrontalier, dar si la acelea care vor fi necesare in viitor pentru mentinerea starii de calitate a apelor, a mediului acvatic si a biotopului.

 Cele mai importante obiective sunt:

·        Atingerea starii bune a apelor;

·        Prevenirea alterarii starii apelor si controlul poluarilor;

·        Prevenirea, combaterea, limitarea si controlul efectelor daunatoare transfrontaliere (ale inundatiilor, secetei, poluarilor accidentale);

·        Dezvoltarea sistemelor de supraveghere si evaluare a starii apelor;

·        Asigurarea utilizarii durabile a resurselor de apa;

·        Promovarea actiunilor comune de cercetare si dezvoltare tehnologica in domeniile care fac obiectul Acordului.

 Romania acorda o importanta deosebita cooperarii in domeniul apelor cu Ungaria, ca stat membru in cadrul Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR). In acest sens, un rol semnificativ il constituie dezvoltarea parteneriatelor cu tarile vecine din bazinul dunarean, prin accesarea de fonduri europene in domeniul apelor, spre beneficiul comun.

 

 

Biroul de presa al Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa

0 comentarii2023 vizualizări26 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0