Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 22 Februarie 2020 - 5210 vizitatori azi
MESAJ PENTRU PAMANT. Depozitul de la Tarpiu, subiect in educatia ecologica. Parcul Eminescu a fost adoptat.

Joi, 27 martie 2014, 50 de elevi si profesori de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, Liceul Tehnologic Forestier si de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 1 Bistrita, au vizitat depozitul de deseuri de la Tarpiu.Vizita a fost organizata de Compartimentul Protectia Mediului din cadrul Directiei Integrare Europeana - Primaria municipiului Bistrita, conform Programului "Luna Earth Hour 2014" si a avut ca scop informarea si educarea tinerilor cu privire la necesitatea pastrarii mediului curat si reducerii cantitatii de deseuri produse la nivel de individ si de oras.

 
Grupul a fost asteptat de reprezentantii operatorului depozitului de deseuri - societatea Vitalia Servicii pentru Mediu si Tratarea Deseurilor - care, dupa ce au prezentat principalele norme de protectie a muncii, au descris atat activitatile desfasurate la aceasta data in depozit, cat si utilajele folosite. Elevii au aflat ca deseurile menajere colectate de la case si blocuri de locuinte, de la societati economice, gradinite, institutii publice etc. sunt transportate la Tarpiu si selectate in statia de sortare (deseurile care se preteaza la sortare). Deseurile care nu mai pot fi refolosite sunt depozitate in celulele depozitului ecologic.
Elevii au putut vedea cum arata prima celula de depozitare si cum se lucreaza cu utilajele pentru ca deseul final sa fie depozitat cat mai compact.
A fost vizitata si platforma unde se depoziteaza si se prelucreaza deseurile biodegradabile (deseurile verzi si cele organice generate din gospodarii) care sunt transformate in compost - un ingrasamant agricol foarte eficient. Apoi, elevilor li s-a prezentat activitatea la statia de sortare unde recipientele de plastic sunt sortate manual pe o banda, presate si balotate cu ajutorul unui utilaj special.
La sfarsitul vizitei, elevii s-au declarat impresionati de grija pentru mediul inconjurator, dovedita de oamenii care lucreaza la depozitul de deseuri de la Tarpiu.

.

Reamintim faptul ca, numai prin implicarea in numar cat mai mare a bistritenilor la actiunile recreative si utile care se desfasoara sambata - 29 martie, Bistrita are sansa sa castige competitia cu alte 12 orase din tara si sa devina, pentru a doua oara, Capitala Earth Hour. Competitia este organizata de WWF-Romania, iar participarea locuitorilor Bistritei in numar cat mai mare la aceste actiuni este cu atat mai importanta cu cat implicarea este un criteriu important in stabilirea clasamentului final.
Iata programul evenimentelor care se vor desfasura poimaine in zona pietonala "Liviu Rebreanu":
 
"BISTRITA SUSTINE PAMANTUL !"
Spectacol de sunet si lumina in centrul istoric
orele 20.00 - 21.30
 
Prezentare sigla eveniment
 
Scoala de Dans REBORN si premiantii Editiei a VI-a a Cupei Scolilor
la Street Dance
 
Pedalam pentru "energie verde"
 
Intreruperea iluminatului public timp de o ora in tot orasul
 
Duel de percutie sustinut de tinerii artisti bistriteni Simion Echim, Tudor Ivascu si Tudor Dohotar
 
Spectacol de sunet si lumina cu Trupa "Sirius" - Asociatia culturala Bistrita Medievala
 
MESAJ PENTRU PAMANT.

.

Elevii Liceului Tehnologic de Servicii Bistrita au acceptat o provocare pe care doresc sa o transforme intr-un succes: au adoptat parcul din Piata Mihai Eminescu. Castigatori ai competitiei "Steagul Verde" care se desfasoara anual intre institutiile de invatamant bistritene, elevii de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrita vor avea grija de acest parc si se alatura, astfel, temerarilor aparatori ai naturii din alte unitati de invatamant bistritene, care au acceptat deja aceasta provocare si, totodata, inedit mod de responsabilizare fata de mediul inconjurator.
"Am inceput acest tip de actiuni in anul 2013, dorind sa responsabilizam elevii in ceea ce priveste mediul si sanatatea. Este o metoda foarte buna aceea de a le da in administrare un spatiu verde sau un loc de joaca. Sunt, astfel, 17 licee si scoli care au adoptat un parc sau un loc de joaca pentru a-l ingriji. Cat de bine o vor face, asta va vedea toata lumea. Sprijinul pe care noi vi-l putem da, il aveti", a mentionat primarul O.T. Cretu.

Primaria municipiului Bistrita.
28.03.2014
0 comentarii2030 vizualizări28 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0