Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 22 Februarie 2020 - 5482 vizitatori azi
Prefectul Ioan Tintean, intalnire cu locuitorii comunei Sieut, pentru deblocarea neintelegerilor cu SGA BN.

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la o intalnire cu locuitorii satului Sebis, insotit de primarul Ioan Dedean, cu scopul de a media disensiunile aparute intre cetatenii acestui sat si Sistemul de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud (SGA BN). Fondul problemei a constat in faptul ca, in urma cu mai multi ani, locuitorii satului Sebis si-au construit bazine de captare a apei din munte, iar acestia, impreuna cu locuitorii celorlalte sate ale comunei s-au racordat la apa potabila cu forte proprii, motiv pentru care au tergiversat intocmirea documentatiei conform reglementarilor in vigoare privind consumul de apa. Conducerea SGA Bistrita-Nasaud a informat Institutia Prefectului judetului Bistrita-Nasaud despre blocajul aparut.

            In consecinta, prefectul Ioan Tintean a purtat o serie de discutii cu comunitatea locala a comunei Sieut, in sensul convingerii oamenilor ca apa trebuie contorizata si folosita rational, semnaland ca orice locuitor al Romaniei, din orice localitate, nu poate folosi resursele statului decat in conditii legale, mai exact, conform normelor de aplicare a Legii apelor nr. 107 / 25.09.1996

            In final, partile s-au pus de acord, iar starea de tensiune s-a aplanat.

 

Biroul de presa.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2219 vizualizări31 martie 2014
rss 2.0
rss 2.0