Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Daca se asociaza, fermierii pot obtine subventii mai mari cu 47 de euro la hectar.

Seria intalnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administratiei publice judetene si sefi ai unor institutii deconcentrate, organizate la initiativa presedintelui Consiliului judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, a continuat duminica in localitatile Sieut, Budacu de Jos, Cetate si Dumitrita. Spectrul discutiilor a fost unul larg, de noutatile legislative si facilitatile oferite de Casa de Pensii, pana la depunerea cererilor pentru masuri de sprijin la APIA.

O noutate pe care o pot fructifica fermierii din judet o constituie plata redistribuita. Astfel, utilizatorii de teren care pot face dovada ca utilizeaza (nu e neaparat sa fie proprietari), o suprafata de teren intre 5 si 30 de hectare, vor obtine o plata a subventiei cu 47 de euro mai mare pentru fiecare hectar utilizat. Dovada utilizarii terenului se poate face in urma inregistrarii in registrul agricol al localitatii si a obtinerii unei adeverinte, care sa atesta la APIA acest fapt.

Pentru orice informatii suplimentare, poate fi obtinuta asistenta din partea functionarilor APIA Bistrita-Nasaud la numarul de telefon 0263/218.033; OJPDRP Bistrita-Nasaud la numarul de telefon 0363 / 860. 281 sau Directia de Agricultura a Judetului Bistrita-Nasaud la numarul 0263-232019.

Delegatia a fost condusa de presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan si a fost compusa din:

Ioan Denes - Senator;

Daniel Suciu - Deputat;

Romeo Florian - Presedintele Asociatiei Comunelor din judetul Bistrita-Nasaud si primar al comunei Lechinta;
Ovidiu Frent - Subprefectul Judetului Bistrita-Nasaud;
Florin Capraru - Director APIA Bistrita-Nasaud;
Daniel Pop - Seful ITRSV Bistrita-Nasaud;
Ioan Fechete - Directorul Casei Judetene de Pensii Bistrita-Nasaud;

Dr. Toni Varga - Director Adjunct DSVSA.

 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant,

Bogdan-Gruia Ivan.

0 comentarii2765 vizualizări01 aprilie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0