Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Martie 2021 - 12598 vizitatori azi
Noutatile legislative si facilitatile oferite de Casa de Pensii.

Seria intalnirilor informale din mediul rural, dintre localnici, conducerea administratiei publice judetene si sefi ai unor institutii deconcentrate, organizate la initiativa presedintelui Consiliului judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, a continuat in acest inceput de saptamana in localitatile Ciceu Giurgesti, Chiuza si Dumitra. Spectrul discutiilor a fost unul larg, de noutatile legislative si facilitatile oferite de Casa de Pensii, pana la depunerea cererilor pentru masuri de sprijin la APIA. 

Una dintre problemele ridicate de cetateni, au reprezentat-o pensiile si posibilitatea de pensionare anticipata. Astfel, o noutate pe care o pot fructifica persoanele care nu au suficienta vechime in munca pentru a se pensiona ( actualmente 15 ani), pot depune lunar o suma in cuantumul a 254 lei prin intermediul Casei Judetene de Pensii, pentru a completa stagiul complet de cotizare. Prin aceasta facilitate, oamenii care au lucrat 10, 12 sau chiar 14 ani, dar nu au efectuat stagiul complet de cotizare, vor putea beneficia de pensia de drept

Delegatia a fost condusa de Subprefectul Judetului, Ovidiu Frent si a fost compusa din:

Ioan Denes - Senator;

Daniel Suciu - Deputat;

Florin Moldovan - Administratorul Public al Judetului Bistrita-Nasaud;
Florin Capraru - Director APIA Bistrita-Nasaud;
Daniel Pop - Seful ITRSV Bistrita-Nasaud;
Ioan Fechete - Directorul Casei Judetene de Pensii Bistrita-Nasaud;

Nutu Tabara - Directorul DADR Bistrita-Nasaud;

 

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant, Bogdan-Gruia Ivan.

0 comentarii2457 vizualizări10 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0