Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ARO - Acces Rapid la Ocupare.

In 16 Mai 2014, de la ora 10:00, la Hotelul Belvedere din Cluj-Napoca, Academia Romana - Filiala Cluj - Napoca, alaturi de partenerii sai, Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj, SC RSC Consulting SRL, Asociatia Dezvoltarea Capitalului Uman si S.C. AFACOV Consulting Group S.R.L., a lansat proiectul " ARO - Acces Rapid la Ocupare".

             Proiectul "ARO - Acces Rapid la Ocupare" se adreseaza unui numar de 800 de persoane din mediul rural - regiunea Nord-Vest si Centru - care vor beneficia de masuri active de ocupare prin intermediul Aparatelor Electronice de Mediere (AEM).

             "Principalele rezultate pe care le propunem prin proiect sunt: crearea unei retele inter-regionale formate din 10 comune din regiunile de Dezvoltare Nord Vest si Centru si informarea, consilierea si medierea unui numar de 800 de persoane prin intermediul AEM-urilor.

Dintre cele 800 de persoane, 270 vor participa la programe de formare profesionala, 530 de persoane vor beneficia de servicii de evaluare a competentelor dobandite pe cale non-formala iar la finalul proiectului ne propunem ca minim 51 de persoane sa-si fi gasit un loc de munca", a declarat managerul  proiectului, Anderi POP .

Proiectul este finantat din Fondul Social European si se deruleaza in perioada martie 2014 - septembrie 2015. Bugetuul total alocat proiectului este de  7 879 190 lei.

 Prin proiect Academia Romana - Filiala Cluj-Napoca prezinta o solutie pentru stimularea si echilibrarea dezvoltarii economice locale, oferind un program complet de dezvoltare profesionala adaptat contextului local si celui economic prin implementarea unui program inovativ de mediere electronica. "Aparatele Electronice de Mediere au fost implementate in mediu urban prin intermediul Partenerului, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj , iar dupa cum stim succesul este deja evident, asa ca am propus sa oferim sansa aceasta si in mediul rural" a mai declarat managerul de proiect, Anderi POP.

 In prima etapa a proiectului se vor selecta 10 comune reprezentative din Regiunile de Dezvoltare Nord Vest si Centru, pentru a crea o retea inter-regionala de mediere. In aceste comune  se va implementa programul inovativ de mediere electronica prin Aparatele Electronice de Mediere (AEM).

 In a doua etapa a proiectului beneficiarii vor urma cursuri de formare profesionala gratuite in urmatoarele domenii: lucrator comercial, vanzator, asistent manager, lucrator in comert, competente cheie, comunicare in limbi straine, competente informatice, antreprenoriale, sociale si civice. Proiectul va asigura certificarea competentelor dobandite in contexte informale si/sau non-formale pentru 530 de persoane. Cresterea nivelului de instruire inseamna mai multe sanse de ocupare profesionala si posibilitatea cresterii veniturilor.

 Cea de a treia componenta a proiectului vizeaza asigurarea sustenabilitatii si sprijinirea demararii activitatilor independente in domeniu. Persoanele din mediul rural cu abilitati antreprenoriale, si cu capacitatea de a-si sustine  propriea afacere, vor invata despre elaborarea unui plan de afaceri, legislatia in domeniu, marketing, inregistrarea si protectia marcii produselor si alte aspecte care pot face mica afacere una profitabila.

 Academia Romana - Filiala Cluj-Napoca a desfasurat si proiectul "De la TRADITIE la OCUPARE!" cu aceasi obiectiv general si adresat unui grup tinta similar. Cele doua initiative fac parte din prioritatile strategice ale Academiei Romane - Filiala Cluj-Napoca, care promoveaza investitiile in capital uman din mediul rural cu scopul dezvoltarii economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung si in acord cu valorile traditionale.

 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri va rugam sa contactati:

 MIHAI ANDREI POP / Manager proiect

Numar de telefon: +40745605361

Adresa posta electronica: popmihaiandrei@gmail.com, posdru5.2@gmail.com

0 comentarii2828 vizualizări17 mai 2014




rss 2.0
rss 2.0