Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Iunie 2020 - 3574 vizitatori azi
Neintelegerile din cadrul Asociatiei Crescatorilor de Taurine Feldru, mediate de catre prefect.

Prefectul Ioan Tintean a mediat, la sfarsitul saptamanii, alte neintelegeri izbucnite intre membrii unei asociatii de crecatori de animale, de aceasta data din comuna Feldru, reusind sa inlature disensiunile aparute prin sprijinul oferit satenilor de a-si organiza activitatea in mod democratic, dupa reguli stabilite de comun acord, in asa fel incat nimeni sa nu se simta discriminat. Astfel, prefectul a supravegheat si condus sedinta Asociatiei Crescatorilor de Taurine Feldru, pentru alegerea presedintelui, a Comitetului Director si a cenzorilor.

             Conducerii Institutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud i s-a solicitat ajutorul in acest sens, prin intermediul unei petitii, semnate de o parte a membrilor asociatiei amintite, pe fondul mai multor suspiciuni cu privire la legalitatea functionarii forului de conducere si cheltuirea fondurilor avute la dispozitie. Astfel, dupa mai multe deplasari in comuna si discutii cu toti cei implicati, s-a ajuns la concluzia ca problema se poate elimina doar prin organizarea unei noi sedinte a Adunarii Generale in vederea desfasurarii alegerilor, aspect acceptat unanim. La alegerile propriu-zise,  convocarea s-a facut prin apel nominal, pentru a se putea proba calitatea de fermieri a membrilor si calitatea de proprietari de taurine, iar votul a fost secret. De asemenea, in prezenta tuturor, s-au stabilit lucrarile prioritare pentru anul 2014, urmand ca pana in data de 28 februarie 2015, sa se prezinte un raport detaliat asupra modului in care au fost utilizate fondurile pentru intretinerea pasunilor.

             Pe langa prefectul Ioan Tintean, au mai fost prezenti primarul, viceprimarul, consilierii locali, precum si consilierul juridic Ioana Curea, responsabil din partea Institutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud cu verificarea legalitatii actelor emise de autoritatile administratiei publice locale, ale comunei Feldru.


Biroul de presa.

 

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.


0 comentarii2303 vizualizări03 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0