Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 28 Septembrie 2020 - 4832 vizitatori azi
Baza veche de agrement Lac - M.H.C nu va fi redeschisa in acest an.(31 de poze)

Construita inainte de 1989, baza de agrement Lac - M.H.C (Micro-hidro-centrala) a fost folosita intens timp de 25 de ani doar pentru producerea curentului electric la micro-hidrocentrala de la Cascada, situatie in care bazinul colector unde exista un strand si debarcader pentru barcute, s-a colmatat si degradat continuu. In aceste conditii, anul trecut, zona a fost vanduta unui investitor privat din Brasov, care s-a angajat sa modernizeze micro-hidrocentrala pentru producerea curentului electric si sa decolmateze lacul de aluviunile depuse in ultimii ani. Primul termen pentru realizarea acestui obiectiv era august 2014 urmand ca in septembrie-octombrie pe lacul mare sa se desfasoare activitati de agrement. Din nefericire, vremea capricioasa cu ploi abundente din aceasta vara a oprit de mai multe ori lucrarile de excavare si mutare a aluviunilor, situatie in care, conform reprezentantiilor locali ai firmei, intreaga actiune se decaleaza cu cel putin 2-3 luni.

In aceste conditii, bazinul si noul lac de agrement nautic va fi dat in folosinta cel mai probabil doar in primavara anului 2015, atunci bistritenii avand posibilitatea sa se plimbe in zona cu hidrobiciclete si barcute de agrement.

 

Marius Chiuzan.

2 commentarii3129 vizualizări30 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0