Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 24 Septembrie 2020 - 978 vizitatori azi
Au inceput lucrarile de reabilitare si modernizare a Centrului pentru Tineret CETIN.

In cadrul unei conferinte de presa, a fost anuntata inceperea executiei lucrarilor din cadrul proiectului "Reabilitarea si modernizarea Centrului pentru Tineret CETIN - strada Liviu Rebreanu nr. 18"."Proiectul a fost depus in 31 martie 2009, iar contractul de finantare a fost semnat la data de 25 aprilie 2013. Intervalul a fost foarte mare deoarece Ministerul Dezvoltarii din acea vreme ne-a refuzat. Am castigat procesul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar Ministerul Dezvoltarii a fost obligat sa semneze contractul cu noi. De aceea, multumesc domnului Dumitru Cincea, directorul Directiei Administratie Publica, Juridic din Primaria Bistrita, al carui rol in acest sens a fost extrem de important. Multumesc si proiectantului, domnul Bogdan Ciubota, caruia i-am cerut numeroase lucruri in plus deoarece am cautat, in decursul timpului, sa cumparam intreaga cladire. Nu am reusit sa cumparam circa 50 de metri patrati deoarece expertiza a dat un pret mai mic decat cel cu care spatiul fusese achizitionat de actualii proprietari. In ceea ce priveste lucrarile pe care le facem noi, va fi o reabilitare totala, dar cladirea va fi refacuta pe formele ei initiale", a explicat primarul Ovidiu Teodor Cretu.

 
Proiectul este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 - "Planuri integrate de dezvoltare urbana. Sub-domeniul: Centre urbane".
Obiectivele proiectului sunt urmatoarele:
- dezvoltarea infrastructurii pentru noi servicii sociale destinate tinerilor din municipiul Bistrita prin oferirea de consiliere psihologica (probleme de integrare sociala, consum de droguri, orientare profesionala, tineri cu parinti plecati din tara, tineri cu probleme sociale);
- cresterea numarului de beneficiari cu 6%;
- reabilitarea si modernizarea corpurilor A, B si C ale cladirii Centrului Comunitar pentru Tineret CETIN prin:
- consolidarea fundatiilor;
- consolidarea sarpantei / planseului de lemn;
- consolidarea peretilor structurali;
- refacerea fatadelor;
- amenajare exterioara si interioara;
- amenajare curte interioara inclusiv plantare conifere;
- refacere / modernizare / executare instalatii utilitati.
Aceasta reabilitare si modernizare a imobilului va fi realizata pe o suprafata utila de 283,37 mp la parter, respectiv 346,32 mp la etajul imobilului.
Utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj:
- platforma tip servoscara pentru persoane cu dizabilitati;
- instalatie centrala termica (cazan pe gaz in condensatie; boiler cu preparare indirecta a apei; pompa circulatie circuit cazan, boiler si radiatoare; vas de expansiune circuit incalzire; electrovana cu 3 cai pe circuit agent termic; sistem de automatizare centrala termica; statie de dedurizare);
- 3 ventilatoare exhaustare aer viciat - grup sanitar;
- instalatii electrice si de date voce (unitate rack; centrala telefonica, componente retea LAN, sistem de supraveghere si control acces).
Dotari si echipamente IT: 1 server de retea; 16 calculatoare; 1 televizor LED; 1 video-proiector; 1 ecran de proiectie; 1 sistem audio; 1 infochiosc; 16 birouri pentru calculatoare; mese si scaune; 8 dulapuri; 5 banci in curtea interioara.
Constructorul este: asocierea firmelor INST-NISTOR S.R.L. si DIMEX 2000 COMPANY S.R.L.

Valoarea contractului de executie este de 1.969.193,48 lei (inclusiv TVA), iar perioada de executie a lucrarilor este de 12 luni.

.

Primaria municipiului Bistrita
0 comentarii2688 vizualizări07 august 2014
rss 2.0
rss 2.0