Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 10 August 2020 - 35074 vizitatori azi
Elevii din districtul Kyffhauser la Bistrita.

In data de 14.08.2014, ora 9.30, Vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, dl. Alexandru Pugna a intampinat in sala mare de sedinte a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud elevii din districtul partener Kyffhäuser, landul Turingia, Republica Federala Germania, care efectueaza in perioada 08-18.08.2014 o vizita in judetul nostru sub conducerea d-lui Matthias Kopka, responsabil cu munca de tineret in judetul partener german.

Actiunea se desfasoara in cadrul programului de schimburi bilaterale ale elevilor cu acest district partener din Germania, care a prevazut in acest an si deplasarea in perioada 10-24.07.2014 a unui grup de 17 elevi si 2 cadre didactice din judetul nostru la Tabara Internationala de Tineret din Allmenhausen.

Ambele actiuni beneficiaza de sustinerea financiara a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, care a alocat fondurile necesare prin HCJ nr. 42/2014 si are ca parteneri Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, respectiv Palatul Copiilor Bistrita.

La intalnirea de astazi au fost prezenti din partea institutiilor partenere d-na prof. Monica Buboly - Inspector scolar pentru educatie permanenta la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud si respectiv dl. prof. Sever Suteu - Director la Palatul Copiilor Bistrita.

Tinerii nemti s-au aratat interesati activitatea consiliului judetean si in special de continutul activitatii conducerii judetului. O preocupare ridicata a fost si referitor la problema cainilor vagabonzi. Dl. Vicepresedinte Alexandru Pugna a raspuns cu amabilitate intrebarilor tinerilor.

In final, ambele parti si-au manifestat disponibilitatea de a continua an de an aceste schimburi, pentru a da posibilitatea si generatiilor viitoare de elevi de a se cunoaste mai bine intr-o Europa unita si a diversitatii culturale. La plecarea din institutie, s-a facut o poza de grup.

1 comentariu2380 vizualizări14 august 2014
rss 2.0
rss 2.0