Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 12576 vizitatori azi
Prefectul Ioan Tintean, in sedinta cu micii artisti de la Centrul Bucovinean de Arta Cernauti.

Prefectul Ioan Tintean a participat miercuri, 20 august 2014, la o sedinta pe tema conservarii si promovarii culturii traditionale romanesti, in care protagonisti au fost un grup de copii de la Centrul Bucovinean de Arta Cernauti, coordonat de d-na vicepresedinte Mihaela Lungu si preotul Nicolae Moroz. Intrevederea a avut loc in sala mare a Palatului Administrativ Bistrita-Nasaud, unde artistii bucovineni au marcat inca un moment inspre regasirea identitatii comune.  

Cu foarte mare seriozitate, copiii au luat loc la masa oficiala unde s-a discutat despre evenimentele istoriei care ne unesc si, totodata, despre rolul activitatilor culturale in care sunt implicati, pentru mentinerea vie a simtamintelor romanesti autentice.

             Distinsii oaspeti au marturisit ca se afla pentru prima data in judetul Bistrita-Nasaud si, totusi, au un placut sentiment de "acasa" prin caldura cu care sunt intampinati in fiecare loc pe care il viziteaza. La randul sau, prefectul Ioan Tintean a mentionat ca este un sustinator al intensificarii relatiilor de colaborare, oferindu-si sprijinul in acest sens si invitandu-i sa revina pe meleagurile bistritene, unde vor fi primiti cu caldura, oricand.

             Reprezentantii Centrului Bucovinean de Arta Cernauti se afla in aceste zile in Bistrita-Nasaud, la invitatia preotului Ioan Titieni, care s-a ingrijit de cazarea lor la Centrul Cultural Sf. Pahomie din Gledin, comuna Monor. De asemenea, bistriteanca Angela Socolean ii va insoti intr-un tur al judetului, pentru a le prezenta principalele obiective.

             La finalul intalnirii, preotul Nicolae Moroz a rostit o rugaciune, iar copiii au interpretat cateva cantece, oferindu-ne o zi cu adevarat speciala, pentru care le multumim. In concluzie, a fost o "sedinta" de suflet, ce se impune a fi repetata.

 

Biroul de presa

0 comentarii2352 vizualizări21 august 2014
rss 2.0
rss 2.0