Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 09 August 2020 - 17978 vizitatori azi
Veta Biris si "popularii" au salvat onoarea oficialitatiilor de Ziua Unirii Principatelor.

Daca la manifestarile din strada Garii dedicate Unirii Principatelor au participat putin cetateni ai municipiului, la spectacolul de la Casa de Cultura Bistrita situatia a fost alta. Atat Centrul Judetean pentru Cultura cat si Centrul Cultural Municipal au reusit sa se mobilizeze si au adus in fata spectatorilor mari valori ale folclorului national si judetean. Auditoriul a  fost incantat de solistii: Matilda Pascal-Cojocarita, Cornelia Ardelean-Archiudean, Domnica Dologa, Ioachim Span, Petre Petruse, Marioara Sigartau, Adina Baiesu, Elena Rusu, alaturi de Ansamblul Profesionist "Dor Romanesc" - dirijat de Stefan Cigu si Ansamblul Folcloric Profesionist "Cununa de pe Somes" - dirijat de Elvira Botos.

Seara s-a incheiat cu un recital extraordinar al Vetei Biris care a facut ca sala sa rasune de ropotul aplauzelor si uralelor bistritenilor extaziati de cantecele patriotice ale reputatei interprete ardelene.

 In aceste conditii se poate zice ca ziua dedicate Unirii Principatelor s-a incheiat cu bine mai ales ca aceasta manifestare a fost si debutul cu dreptul pe plan organizatoric si managerial a noului director al Centrul Judetean pentru Cultura - Vasile Florin Somlea. 

0 comentarii2443 vizualizări25 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0