Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 12138 vizitatori azi
Centrul Comunitar pentru Tineret ii invita pe elevii bistriteni la cursuri gratuite.

Parte integranta a Serviciului Educatie, Turism din cadrul Primariei municipiului Bistrita, Centrul Comunitar pentru Tineret si-a definit, ca principal obiectiv, promovarea tinerilor si a intereselor acestora prin oferirea unei alternative in ceea ce priveste informarea, formarea si educatia, petrecerea timpului liber dar si dezvoltarea personala. Centrul a devenit un loc de intalnire si petrecere agreabila, in cadru organizat, a timpului liber, un spatiu in care tinerii cu varste intre 12 si 24 de ani socializeaza, participa la cursuri gratuite, la activitati recreativ-educative, beneficiind si de consultanta psihologica de specialitate.

De-a lungul timpului, Centrul Comunitar pentru Tineret a dezvoltat o retea de voluntari cu ajutorul carora, in parteneriat cu ONG-urile de tineret din municipiu, organizeaza principalele actiuni specifice la nivel local, facand parte activ si efectiv din viata tinerilor bistriteni.
Un segment important al activitatii Centrului il reprezinta organizarea de cursuri gratuite la materii care se regasesc in programa examenelor nationale sustinute in clasa a VIII-a si a XII-a, dar si cursuri vocationale, acestea din urma avand rolul de a orienta si dezvolta latura creativa a tinerilor. Grupul tinta este format din elevii de la scolile si liceele din Bistrita. Programele oferite tinerilor si indirect familiilor acestora sunt de tip complementar activitatilor educationale formale si sunt gratuite.
Coordonatorii cursurilor sunt profesori voluntari din Bistrita, unii dintre ei cu experienta considerabila atat in invatamantul de stat cat si in cadrul Centrului Comunitar pentru Tineret din Bistrita.
 
Inscrierile se fac pana la data de 10 octombrie 2014, la Centrul Comunitar pentru Tineret - strada Nicolae Titulescu, nr. 3, la etaj - iar oferta de cursuri si meditatii gratuite cuprinde:
- limba si literatura romana / pregatire examen Bacalaureat;
- matematica / pregatire examen Bacalaureat;
- geografie / pregatire examen Bacalaureat;
- istorie / pregatire examen Bacalaureat;
- biologie / pregatire examen Bacalaureat;
- economie / pregatire examen Bacalaureat si admitere;
 
- limba si literatura romana / pregatire pentru evaluare nationala - cls. a VIII-a;
- matematica / pregatire pentru evaluare nationala - cls. a VIII-a;
- limba engleza / conversatie - varsta 14 - 19 ani;
- limba engleza / nivel mediu - varsta 12 - 18 ani;
- limba germana / nivel mediu - varsta 12 - 18 ani;
- limba franceza / nivel mediu;
- consiliere psiho-sociala;
- proiectii de filme;
- training-uri;
- dezbateri.
 
Cursurile - in serii cu durata de 10 saptamani - incep din data de 13 octombrie 2014 si se adreseaza tinerilor cu varste intre 12 si 24 de ani, dornici sa-si imbunatateasca aptitudinile si cunostintele.
0 comentarii3178 vizualizări29 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0