Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 11994 vizitatori azi
837 de cetateni in lista cuprinzand persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale.

Cu ocazia desfasurarii alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2014, la Institutia Prefectului - judetul Bistrita-Nasaud s-au inscris, in perioada 08.09.2014-26.09.2014, un numar de 837 de persoane in lista cuprinzand persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora. Dintre acestea, 148 de persoane nu au mai participat la niciun tur de scrutin in calitate  de presedinte sau loctiitor al biroului electoral al sectiei de votare sau nu au urmat niciun program de instruire.

Ca atare, in data de 01.10.2014 a fost organizata,  de catre reprezentantii Biroului Judetean al Autoritatii Electorale Permanente, in colaborare cu Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud, o sesiune de instruire pentru cele 148 de persoane, in vederea dezvoltarii unor competente necesare desfasurarii activitatilor specifice procesului electoral si a facilitarii accesului la informatia de specialitate.

Pentru crearea unui sistem de management electoral in acord cu valorile democratiei, unul dintre principalele obiective ale institutiilor implicate in organizarea proceselor electorale este crearea unui corp de oficiali electorali prin formarea si perfectionarea persoanelor care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora.

 

Biroul de presa.

 

0 comentarii2506 vizualizări02 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0