Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 08 August 2020 - 6452 vizitatori azi
Reprezentanti ai Prefecturii B-N, la sesiunea de informare pe tema Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisa.

O delegatie a Institutiei Prefectului judetului Bistrita-Nasaud, condusa de subprefectul Ovidiu Frent, a participat miercuri, 8 octombrie 2014, la o sesiune de informare pe tema Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisa, organizata si sustinuta de catre Cancelaria Primului-Ministru, la Cluj-Napoca. La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor prefectului din judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj.

 Sesiunea s-a adresat cu precadere factorilor de decizie in procesul de transparenta, utilizarea noilor tehnologii si dialogul cu cetatenii, dar si persoanelor responsabile pentru comunicarea informatiilor de interes public, respectiv responsabili IT.

 Radu Puchiu, Secretar de Stat in cadrul Cancelariei Primului-Ministru, a prezentat obiectivele Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisa si Planul de actiune aprobat de Guvernul Romaniei pentru implementarea angajamentelor impuse prin participarea la OGP.

 Open Government Partnership este un acord international ce incurajeaza angajarea guvernelor in promovarea transparentei, a dialogului dintre reprezentantii administratiei, cetateni si mediul de afaceri, precum si utilizarea noilor tehnologii in administratie si in dialogul cu cetatenii, in special prin elaborarea si implementarea de politici in domeniul datelor publice deschise. Numarul tarilor participante a ajuns in prezent la 64, Guvernul Romaniei aderand la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisa in anul 2011.

 

Biroul de presa

0 comentarii2695 vizualizări09 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0