Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 07 August 2020 - 10732 vizitatori azi
Cursuri de formare profesionala realizate prin A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud in anul 2014.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud organizeaza programe de formare profesionala pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca,  care sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii.

Programele de formare profesionala asigura, conform legii, initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea persoanelor in cautarea unui loc de munca.
Pana la data de 30.09.2014, A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud a organizat un numar de 28 programe de formare profesionala pentru un numar total de 648 persoane, din care 98,45% dintre persoane au beneficiat de gratuitate in formarea profesionala. Programele desfasurate sau aflate in curs de desfasurare, sunt in urmatoarele ocupatii:

  • Curs initiere: competente informatice;
  • Curs de (re)calificare: instalator instalatii tehnice si de gaze; lucrator in structuri pentru constructii; dulgher, tamplar, parchetar;  lucrator in comert; lucrator in cultura plantelor; bucatar; ospatar; patiser; cosmetica; frizer; manichiura pedichiura; coafor; technician maseur;
  • Curs de perfectionare: inspector resurse umane;
  • Curs de specializare: contabil;

In perioada imediat urmatoare A.JO.F.M. Bistrita - Nasaud deruleaza 5 programe de formare profesionala : cosar; mecanic auto; manichiurist pedichiurist; contabil, comunicare in limba engleza.

Dintre facilitatile acordate persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca participante la formare profesionala, amintim:

-         Instruire teoretica si practica gratuita;

-         Abonamente pe mijloacele de transport de la adresa de domiciliu la locul de desfasurare a cursului, analize medicale si materiale didactice, gratuite;

Cheltuielile cu instruirea teoretica si practica cu cele 28 programe de formare profesionala, se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii3668 vizualizări15 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0