Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Iunie 2020 - 3476 vizitatori azi
Interventie dispusa de prefect in cazul acumularii de gheata de la Poiana Ilvei.

In calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, prefectul a dispus miercuri, 14 ianuarie 2015, o noua interventie in locul formarii zaporului de gheata de pe raul Ilva, localizat pe raza comunei Poiana Ilvei, astfel incat sa se elimine orice pericol in masura sa afecteze infrastructura judeteana.

            Monitorizarea evolutiei cazului, de la interventia de luni, 12 ianuarie, a echipajului pirotehnic din cadrul I.S.U. Bistrita, a aratat ca problema a fost solutionata partial, existand in continuare riscul devierii cursului apei catre drumul judetean DJ 172 D. Acumularea excesiva de gheata, in special sub podul de cale ferata din apropiere, s-a dovedit a fi punctul vulnerabil.

Prin evaluarea situatiei de catre membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta s-a ajuns la concluzia ca o noua interventie a pirotehnistilor, cu o cantitate mai mare de exploziv, ar fi riscanta din cauza firelor de inalta tensiune ale C.F.R. In aceste conditii, prefectul a solicitat sprijin conducerii Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, care a pus la dispozitie un excavator senilat, cu ajutorul caruia gheata a fost faramitata sau scoasa in parte la mal, in asa fel incat apa sa-si poata relua cursul natural.

Problema a fost deblocata prin eforturile conjugate de monitorizare si interventie ale Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean, I.S.U, Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud si reprezentantilor locali ai comunei Poiana Ilvei. Prefectul s-a asigurat, la fata locului, ca totul a decurs conform planului si ca nici o gospodarie nu este in pericol.

 

Biroul de presa.

0 comentarii1995 vizualizări15 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0