Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Iunie 2020 - 5460 vizitatori azi
Prima serie de "cosari" la A.J.O.F.M. Bistrita-Nasaud.

Curatarea cosurilor de fum e o necesitate stringenta chiar si intr-un oras in care predomina sistemul de incalzire centralizata. La sugestia Institutiei Prefectului - judetul Bistrita - Nasaud si a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud s-a autorizat in furnizarea de servicii de formare profesioanla in meseria de "COSAR" - cod NC 7143.1.1, pentru care detine autorizatia cu seria BN Nr.000165 inregistrata in Registrul National al Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor cu nr.06/105/28.08.2014.

Astazi, 26 ianuarie 2015 a avut loc examenul de absolvire a primei serii de participanti  ai cursului de calificare in meseria de cosar. Cursul s-a desfasurat in perioada 11 noiembrie 2014 - 23 ianuarie 2015, iar clasa a fost formata din 12 someri si 1 platitor. "Cosarii" au dobandit urmatoarele competente specifice: - Curatarea cosurilor prin maturare fara ardere; - Curatarea cosurilor prin ardere; - Curatarea coturilor la cladiri inalte prin ardere; - Curatarea cazanelor pentru foc; - Curatarea cuptoarelor si a sobelor de gatit sau incalzit; -Curatarea burlanelor din tabla; -Scoaterea cuiburilor de pasari din cosuri;

Cursul de calificare in meseria de cosar se organizeaza gratuit pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca (someri indemnizati si neindemnizati), iar cerintele minime pentru inscriere la curs sunt, studii minime obligatorii.

Intentia Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud pentru anul 2015 este de a cuprinde la acest curs in special persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din mediul rural, de pe intreg judetul Bistrita -Nasaud, datorita necesitatii prevenirii incendiilor la locuintele incalzite cu sobe de lemn.

Persoanele interesate sa urmeze programul de formare profesionala in meseria de cosar sunt invitate sa se inscrie la sediul Centrului de Formare Profesionala din Bistrita, strada Garii, nr. 2 - 4, etaj ll, tel.0263 - 236296.

 

 

Otilia Rapan

Director Executiv.

0 comentarii2548 vizualizări26 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0