Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 18 Ianuarie 2021 - 13768 vizitatori azi
A.N. "Apele Romane" implementeaza proiectul WATMAN in valoare de 63 milioane de euro.

Administratia Nationala "Apele Romane" implementeaza proiectul "WATMAN - Sistem informational pentru Managementul Integrat al Apelor - Etapa I", proiect  prin care se pun bazele aplicarii strategiei nationale pentru managementul resurselor de apa, inclusiv a situatiilor generate de fenomene hidrologice extreme (seceta si ape mari, poluari sau accidente la sistemul  de gospodarire a apelor) in caz de dezastre, elaborata de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP).

Lucrarile de infrastructura propuse, echipamentele si dotarile vor fi instalate in puncte distincte pe intreg teritoriul romanesc, in toate cele 11 Bazine Hidrografice: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral.

Proiectul are o valoare de 63 milioane de euro, din care 85% sunt fonduri europene, iar restul de 15% este cofinantat de la bugetul de stat.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni.

Obiectivul general al proiectului WATMAN este de a contribui la managementul sustenabil al resurselor de apa in majoritatea zonelor, prin implementarea masurilor structurale si nestructurale si de a ajuta la realizarea obiectivelor POS Mediu, in vederea reducerii incidentei dezastrelor naturale ce afecteaza populatia Romaniei.

Printre obiectivele specifice socio - economice regasim: intarirea capacitatii de interventie in caz de inundatii a A.N. "Apele Romane", dar si imbunatatirea sistemului de alarmare si avertizare a populatiei din zonele afectate de inundatii si reducerea timpului de reactie, in vederea prevenirii efectelor inundatiilor.

Proiectul indeplineste obiectivul global al POS Mediu de protectie si imbunatatire a calitatii mediului, precum si a standardelor de viata in Romania, urmarindu-se conformarea cu prevederile acquis-ului de mediu.

 

Implementarea proiectului va avea un impact pozitiv considerabil asupra populatiei prin faptul ca aproximativ 1,5 milioane de locuitori din zonele vulnerabile vor beneficia de informatii, in timp real, privind evolutia si gestionarea fenomenelor hidrologice extreme, iar riscul de producere a acestora va fi diminuat cu 7% la nivelul celor 11 bazine hidrografice din Romania.

0 comentarii3031 vizualizări12 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0