Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Prefect Ioan Tintean: "Asociatia Judeteana a Crescatorilor Montani de Ovine Dealul Negru, o asociatie model la nivel national"

Asociatia Judeteana a Crescatorilor Montani de Ovine "Dealul Negru" se mentine ca una dintre cele mai performante asociatii de acest gen din tara, reusind ca prin rabdare si munca asidua sa inregistreze, an de an, rezultate remarcabile in domeniul oieritului, dar si sa contribuie la promovarea judetul Bistrita-Nasaud, prin intermediul unor produse traditionale prezentate la diverse targuri sau evenimente cu specific romanesc.

 Prefectul Ioan Tintean considera ca Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine "Dealul Negru" reprezinta, in momentul de fata, o asociatie model la nivel national, fiind formata dintr-o echipa de oameni harnici si uniti, care reusesc, de fiecare data, sa depaseasca blocajele de natura organizatorica, din dorinta de a invata lucruri noi si de a contribui la dezvoltarea acestui domeniu. De altfel, si primele cursuri pentru meseria de oier montan au fost sustinute in judetul Bistrita-Nasaud. "Ambitia acestor oameni de a construi si de a evolua constituie cu certitudine un model. Respectul fata de natura si traditie, manifestat simultan cu incercarea de a exploata cat mai eficient oportunitatile prezentului, contribuie in mod cert la cresterea nivelului de trai in zona montana. Incurajez demersurile initiate de aceasta asociatie si recomand intensificarea lor pe parcursul anului 2015".

 Ultimele evenimente nationale de amploare - targuri si expozitii - la care Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine "Dealul Negru" a reprezentat judetul Bistrita-Nasaud, au avut loc in toamna anului 2014 la Brasov, respectiv Hateg, obtinand felicitari chiar din partea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

 In perioada imediat urmatoare va avea loc sedinta Consiliului Director, la care vor fi invitati toti crescatorii de ovine din judet, in vederea consultarii pentru imbunatatirea activitatii asociatiei si, totodata, alegerea noii conduceri judetene.

 

 

Biroul de presa

 

0 comentarii2744 vizualizări20 februarie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0