Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Luni 18 Ianuarie 2021 - 15490 vizitatori azi
Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, va fi reabilitat cu fonduri norvegiene nerambursabile.

Cladirea in care astazi este amenajat Complexul Muzeal al Judetului Bistrita-Nasaud dateaza din secolul XIX si a deservit in acea perioada armata habsburgica, aici fiind organizata o cazarma a acesteia. Acum, cladirea este una dintre cele mai importante cladiri de patrimoniu cultural al Transilvaniei, iar in urma implementarii de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a unui proiect cu finantare nerambursabila, ea va deveni una dintre principalele atractii ale judetului Bistrita-Nasaud.

In cadrul proiectului vor fi modernizate atat spatiile interioare ale cladirii cat si curtea interioara a Complexului Muzeal, in vederea creerii unei ambiante in care arta si bunul gust sa fie la ele acasa.

Finatarea acestui obiectiv este asigurata prin granturi SEE 2009-2014 iar valoarea totala a proiectului este de 1.397.158,80 Euro, suma acordata integral de catre Operatorul de Program ca finantare nerambursabila. Proiectul a debutat in luna decembrie 2014, iar perioada de implementare este de 17 luni.

Informatii legate de evolutia proiectului, pot fi obtinute la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud (Piata Petru Rares, nr.1), Telefon: 0263.231474 sau de la Managerul de proiect Gavrilas Vasilichi George-Alexandru, e-mail: alexadrugavrilas@gmail.com / Oarcas Gabriela Cristina - asistent manager, e-mail: oarcas.cristina@portalbn.ro

 

 

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud

Purtator de cuvant,

IVAN BOGDAN-GRUIA

0 comentarii2401 vizualizări25 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0