Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
La sfarsitul acestui an, Bistrita va avea o sala moderna de cinematograf. (45 de poze)

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud a demarat anul trecut ample lucrari de reparatie si modernizare a cinematografului Dacia din Bistrita. Astfel, pana la sfarsitul acestui an se preconizeaza finalizarea modernizarii salii B a cinematografului, unde va functiona o sala de proiectii 3D pentru aproape 200 de persoane. Pe langa aceasta, anul viitor va fi terminata si modernizarea salii A, (multifunctionala) ce va avea o capacitate de aproximativ 350 de locuri.

Pe langa acestea, constructorii vor termina pana in aceasta toamna, lucrarile de reamenajare, extindere si mansardare in zona din spate a cinematografului Dacia, unde vor exista mai multe sali mici de spectacol si repetitii pentru ansamblul profesionist "Dor romanesc" al Centrului Judetean pentru Cultura BN. In aceiasi zona, vor fi realizate mai multe camere cu destinatie de spatiu administrativ.

 Despre aceasta investitie, presedintele Consiliului Judetean-Emil Radu Moldovan a spus: "In urma discutiilor avute cu colegii mei din Consiliul Judetean, in cel mai scurt timp vom avea Studiul Tehnic (faza DALI) pentru continuarea lucrarilor la aceste obiectiv si vom demara procedura de achizitie publica pentru identificarea companiei care va realiza lucrarea (sala A). Conform estimarilor specialistilor, lucrarile efective de modernizare vor dura circa 8 luni, dar pana la inceperea lor trebuie respectate termenele de care am vorbit mai devreme.

Va amintesc ca in cadrul Centrului Multicultural din actualul Cinematograf Dacia, vom amenaja o Sala de spectacole cu aproximativ 330 de locuri, o sala de cinema 3D cu o capacitate de 168 de locuri si o sala de repetitii pentru artistii profesionisti ai ansamblului Dor Romanesc."

 

 

Foto-reportaj: Marius Chiuzan

.

0 comentarii2940 vizualizări09 martie 2015




rss 2.0
rss 2.0