Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 26 Noiembrie 2020 - 492 vizitatori azi
Primarii si secretarii primariilor din judet, convocati la Institutia Prefectului B-N pentru consultari.

Conducerea Institutiei Prefectului judetul Bistrita-Nasaud a organizat miercuri, 11 martie 2015, o sedinta de lucru impreuna cu primarii si secretarii primariilor din judet, in vederea unor consultari pe marginea problemelor care s-au dovedit a fi recurente si stabilirii, de comun acord, a unei directii unitare de actiune in perioada urmatoare.

Ordinea de zi a cuprins puncte referitoare la activitatea oficiilor postale in mediul rural, formularea amendamentelor in ceea ce priveste noul Cod Fiscal, Legea 165/2013, masurile necesare pentru urgentarea aplicarii legilor fondului funciar, administrarea si exploatarea pajistilor in 2015 conform O.U.G. 34/2013, programele si subventiile in agricultura.

Discutiile s-au prelungit pe parcursul mai multor ore, una dintre principalele probleme abordate fiind nevoia unei colaborari institutionale eficiente pentru aplicarea legilor fondului funciar. Prefectul Ioan Tintean a precizat ca in urma finalizarii inventarierii terenurilor, conform Legii 165/2013, urmeaza o etapa de munca intensa a comisiilor locale si a comisiei judetene de fond funciar. In acest sens, a facut apel la multa atentie si seriozitate din partea tuturor celor implicati in solutionarea cererilor, mentionand ca nu va tolera greseli sau tergiversari nejustificate. In acest moment este in curs de finalizare situatia comparativa dintre suprafetele de teren detinute de unitatile administrativ teritoriale si cererile nesolutionate.

Un alt subiect dezbatut intens a fost legat de activitatea oficiilor postale, mai multi primari din mediul rural fiind nemultumiti ca, in urma recentei reorganizari a Postei Romane, numarul angajatilor nu mai este suficient si la nivelul comunelor se inregistreaza, din aceasta cauza, intarzieri prea mari in repartizarea corespondentei sau plata pensiilor, alocatiilor etc. Referitor la aceasta situatie, prefectul a solicitat tuturor primarilor care se confrunta cu astfel de dificultati sa formuleze o adresa catre Institutia Prefectului judetul Bistrita-Nasaud, in asa fel incat sa se poata realiza o centralizare a zonelor afectate si transmite ulterior o sesizare autoritatilor centrale abilitate.

In cadrul aceleiasi intalniri, primarilor si secretarilor li s-a adus la cunostinta, in urma unei informari recente primite de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, faptul ca  pe pagina oficiala de internet a institutiei - www.afir.info - s-au publicat versiunile consultative ale Ghidurilor Solicitantului ( in cadrul sectiunii "Investitii PNDR") pentru subMasura 4.1.- Investitii in exploatatii agricole si pentru subMasura 6.1.- Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Asadar, potentialii solicitanti pot formula si transmite propuneri si observatii la adresa de e-mail consultare@afir.info. Toate aceste solicitari vor fi analizate de catre departamentele de specialitate din cadrul AFIR in vederea includerii lor, dupa caz, in versiunea finala a Ghidurilor Solicitantului.

Referitor la noua varianta de Cod Fiscal, ce se afla inca in dezbatere publica, cei interesati pot trimite propuneri catre conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice, pana luni, 16.03.2015, ora 10.

La aceasta sedinta de lucru au fost invitati, pentru a oferi explicatii suplimentare, Teodor Cifor, seful Oficiului Judetean de Posta (O.J.P. BN), Cristian Parasca si Radu Pop, reprezentanti ai Administratiei Judetene a Finantelor Publice, Emil Manasturean, directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (O.C.P.I. BN), Florin Capraru, directorul executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura ( A.P.I.A. BN), Sorin Rosu Mares, directorul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (O.J.F.I.R. BN), Nutu Ioan Tabara, directorul Directiei pentru Agricultura Bistrita-Nasaud si Emilut Gaina, in calitate de reprezentant al Asociatiei Crescatorilor de Taurine Bistrita-Nasaud.

 

 

Biroul de presa.

0 comentarii3437 vizualizări12 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0