Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 25 Noiembrie 2020 - 18906 vizitatori azi
Ioan Tintean: "Pericolul crizei apei in viitor, o ipoteza ingrijoratoare".

Membrii Comitetului de Bazin Hidrografic Somes-Tisa s-au reunit, marti, 17 martie 2015, in cadrul unei sedinte de lucru organizata la Cluj-Napoca, avand ca principale puncte pe ordinea de zi marcarea "Zilei Mondiale a Apei - 2015" si consultari pe tema proiectelor aflate in derulare - "Proiectul celui de al doilea Plan de Management al Spatiului Hidrografic Somes-Tisa", "Proiectului WATMAN - Sistem Informational pentru managementul integrat al apelor in bazinul hidrografic Somes-Tisa" si Proiectul "Amenajarea raului Somesul Mic in municipiul Cluj-Napoca".

             Ioan Tintean, prefectul judetului Bistrita-Nasaud si presedintele Comitetului de Bazin Hidrografic Somes-Tisa, a insistat in cadrul intalnirii pe ideea de management al apei, pericolul unei crize in viitor fiind o ipoteza extrem de ingrijoratoare. De asemenea, a precizat ca pentru prevenirea unor eventuale pericole, cooperarea in domeniul apei necesita integrarea tuturor intereselor si perspectivelor relevante, stimularea inovarii, dezvoltarea infrastructurii si consolidarea increderii, in asa fel incat intregul proiect de gestionare a acestei resurse sa cuprinda o viziune clara pe termen lung.

             Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Leocadia Gavrilescu, a transmis in mesajul sau ca "un management sanatos al apei trebuie construit pe doi piloni principali: cel al reducerii consumului de apa si cel care vizeaza preocuparea continua pentru calitatea acesteia. Calitatea apei nu cunoaste frontiere si nu trebuie sa depinda de mediul politic sau economic. Fiecare este responsabil de felul in care alege sa consume si sa conserve aceasta resursa indispensabila vietii. Putem reusi in ambele sensuri printr-o responsabilizare a tuturor factorilor implicati".

             Directorul Administratiei Bazinale de Apa Somes-Tisa, inginerul Danut Canta, a mentionat ca activitatile pentru implementarea "Directivei Cadru Apa" si "Directivei privind evaluarea si managementul riscului la inundatii" reprezinta provocari importante pentru asigurarea gestionarii resurselor de apa in contextul dezvoltarii durabile. Planurile si programele de masuri prevazute de acestea sunt principale instrumente pentru atingerea obiectivelor de mediu pentru resursele de apa de suprafata si subterana, dar si pentru asigurarea protectiei populatiei impotriva efectelor inundatiilor.

 

Biroul de presa.

 

0 comentarii3346 vizualizări18 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0