Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 26 Noiembrie 2020 - 488 vizitatori azi
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" "Investitii pentru viitorul dumneavoastra!"

Titlul proiectului : «  Gestiunea in sistem informatic a Registrului Agricol si a altor servicii publice destinate cetatenilor in cadrul unor unitati administrativ-teritoriale din judetul Bistrita-Nasaud -proiect 1, cod SMIS 48355» - proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala -Valoarea totala a contractului de finantare este 6,6 milioane lei.

Valoarea totala a contractului de furnizare a sistemului informatic este de 3.676.065,56  lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de  98%.

Intreaga valoare a proiectului este eligibila.

 Proiectul se implementeaza in localitatile: Ciceu Giurgesti, Galatii Bistritei, Caianu Mic, Dumitra, Sintereag, Sieu Odorhei, Budesti, Tiha Bargaului, Sieut, Poiana Ilvei, Romuli, Micestii de Campie, Sanmihaiu de Campie, Silivasu de Campie si Urmenis pe o durata de 18 luni.

 Alte 15 primarii sunt incluse intr-un proiect similar, care se va finaliza in luna iulie a.c.

 Obiectivul principal al proiectului il reprezinta cresterea eficientei serviciilor publice adresate cetatenilor si mediului de afaceri de pe raza primariilor partenere din judetul Bistrita-Nasaud, cu privire la informatiile din domeniul agricol si implementarea de tehnologii informationale care sa contribuie la o gestiune mai buna a problemelor legate de posesia si folosinta terenurilor agricole.

 Registrul Agricol va fi primul sistem prin care sunt impuse standarde de interoperabilitate intre sistemele institutiilor care au un rol in acest domeniu, respectiv primarii, Consiliul Judetean, MAI, ANCPI, APIA, Ministerul Finantelor, ONRC, iar continutul informational va avea date despre gospodarii, suprafete, tipuri de culturi, masini, instalatii, unelte. Acest sistem va ajuta la agregarea datelor existente la nivel judetean pentru a putea fi utilizate cu usurinta si la nivel national.

 Realizarea proiectului va avea in vedere:

 • Crearea unui sistem electronic de tip e-administratie la nivelul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud si a UAT-urilor partenere pentru furnizarea de servicii electronice interactive noi, destinate cetatenilor, mediului de afaceri si administratiei publice, folosind mijloace moderne IT.
 • Eficientizarea activitatilor interne ale institutiilor publice prin implementarea Registrului Agricol in format electronic, integrat cu structura interactiva de sistem informatic geografic, la Consiliul Judetean,  dedicat primariilor partenere;
 • Fundamentarea tehnica in timp real a deciziilor institutiilor partenere, in domeniile specifice;
 • Asigurarea informatiilor si fundamentarii necesare planurilor de dezvoltare si proiectelor prioritare care decurg din acestea;
 • Asigurarea informatiilor specifice in timp real pentru firme, intreprinzatori si cetateni;
 • Realizarea inventarului digital in mediu GIS, al terenurilor de pe raza primariilor partenere si corelarea lor cu informatiile din Registrul Agricol si Impozite si Taxe;
 • Implementarea unei platforme comunicationale dedicata acestui sistem, la nivelul CJ BN si a primariilor partenere;
 • Instruirea personalului care va utiliza produsele software realizate si cel care va asigura mentenanta;
 • Informare si publicitate pentru proiect;
 • Auditarea partiala si finala a proiectului, inclusiv auditarea din punctul de vedere al securitatii aplicatiei;
 • Achizitionarea de servicii de consultanta pentru pregatirea si managementul proiectului si servicii de asistenta juridica pentru realizarea achizitiilor publice.

Prin proiect se vor achizitiona:

 • echipamentele si dotarile ( hardware) necesare ( servere 6 buc.,  123 buc. UPS, 15 buc. calculatoare, 15 buc. imprimante multifinctionale, 15 drivere pentru SO, alte componente specifice - rack-uri, switch-uri s.a.);
 • aplicatiile informatice si licentele specifice;
 • serviciile de mentenanta a aplicatiei pe perioada implementarii proiectului;
 • serviciile de mentenanta a aplicatiei in perioada post implementare - 5 ani;
 • serviciile de conectare la infrastructura broadband;
 • serviciile de instruire a personalului care va utiliza produsele software implementate;
 • serviciile de instruire a personalului care va asigura mentenanta solutiei.

 Descriere - Sistemul informatic de gestiune a Registrului Agricol Electronic, va contine urmatoarele componente:

- Componenta de interfatare cu sisteme informatice cu functii complementare (Sistemul informatic al APIA, Sisteme deja existente in cadrul institutiilor beneficiare, cu Registrul de rol nominal unic, cu Registrul national de evidenta a persoanelor, cu Oficiul National al registrului Comertului)

- Componenta de interfatare cu Sistemul Informatic al ANCPI

- Componenta de stocare, gestionare si diseminare a planului parcelar in format geospatial;

- Componenta de reprezentare geospatiala a informatiilor din sistem (registrul agricol si planul parcelar) dedicata mediilor mobile (smartphone).

 

Foto - Rasunetul.ro

0 comentarii2730 vizualizări24 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0