Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 06 Decembrie 2020 - 2600 vizitatori azi
Prelungirea perioadei de inscriere la A.J.O.F.M. BN pentru cetatenii romani care doresc sa lucreze in constructii in Israel.

Cetatenii romani pot obtine locuri de munca in constructii, in Israel. Angajarea se face in baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor romani pentru lucrari temporare in domeniul constructiilor in Statul Israel, incheiat la 24 iunie 2014 intre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice din Romania si Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus in aplicare de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania si Autoritatea pentru Populatie, Emigrare si Frontiera din Israel.

Se cauta barbati cu varsta cuprinsa intre 25 si 50 ani, care sa aiba calificare/experienta intr-una din  meseriile:

•     dulgheri pentru cofraje de constructie industrializata (cunoasterea citirii planurilor de constructii este obligatorie);

•     fierari - betonisti, indoirea fierului (cunoasterea citirii planurilor de constructii este obligatorie);

•     zidari - faiantari, acoperirea podelelor si peretilor cu faianta (cunoasterea citirii planurilor de constructii este obligatorie);

•     zidari - tencuitori pentru lucrari de tencuit.

De asemenea, cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

•     sa nu fi lucrat anterior in Israel;

•     sa nu aiba rude de gradul I care lucreaza deja in aceasta tara, cu exceptia fratilor;

•     sa nu aiba cazier judiciar;

•     sa fie apti psihic si fizic de munca intensa in conditiile climatice specifice statului de destinatie, inclusiv munca la inaltime si manipulare de greutati;

•     sa nu sufere de anumite boli cornice;

Contractele de munca se incheie pentru o perioada de un an, cu posibilitatea de prelungire pana la o durata maxima de 63 luni. Salariul minim brut lunar estimat pentru un muncitor in constructii in Israel este de aproximativ 1.540 dolari americani, pentru 182 ore de lucru cu program normal, plus 29 ore suplimentare pe luna. Pentru fiecare ora suplimentara de lucru, muncitorul va primi remunerare suplimentara, conform numarului de ore lucrate efectiv de catre acesta. Salariul va fi achitat in valuta nationala a Statului Israel intr-un cont bancar exclusiv pe numele lucratorului.

Persoanele interesate se pot inscrie la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud, cu urmatoarele documente:

- cerere tip;

- curriculum vitae;

- declaratie - tip bilingva;

- copie Carte de identitate;

- copie Pasaport (daca exista si este valabil);

- copii ale actelor de studii si de calificare (toate paginile scrise), dupa caz;

- copii ale documentelor care atesta experienta, vechimea in munca, dupa caz;

- cazier judiciar valabil, in original.

Informatii legate de cazare, asigurare medicala, transport, viza, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, conditii de munca si de viata etc. se gasesc pe pagina web a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca - www.anofm.ro . Mai multe informatii pot fi obtinute din "Ghidul privind drepturile muncitorilor straini in Israel" - www.anofm.ro, precum si linia speciala JRS Romania la 031.9499.

 

 


Otilia Rapan

Director Executiv

 

 

Intocmit,

Adina Preda

Consilier EURES

0 comentarii2898 vizualizări25 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0