Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Martie 2021 - 12122 vizitatori azi
"Reabilitare, modernizare, dotare ambulatoriu de specialitate in cadrul Spitalului Orasenesc Dr. George Trifon, Nasaud".

Unitatea Administrativ Teritoriala Nasaud anunta finalizarea proiectului "Reabilitare, modernizare, dotare ambulatoriu de specialitate in cadrul Spitalului Orasenesc Dr. George Trifon, Nasaud", din cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3.1. - Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate, program gestionat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice  in calitate de Autoritate de Management prin Organismul Intermediar Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest.

 Implementarea proiectului s-a desfasurat pe o perioada de 28 de luni, acesta incepand in data de 13 Decembrie 2012.

Valoarea totala a proiectului a fost de 2.863.939,49 lei din care asistenta financiara nerambursabila solicitata a fost de 2.060.157,47 lei.

In cadrul proiectului s-au desfasurat lucrari de reabilitare (lucrari de recompartimentare interioara, lucrari de amenajari interioare, reparatii la tencuieli exterioare, amenajari exterioare, lucrari de instalatii termice, lucrari de instalatii electrice) si s-a achizitionat si dotat cu aparatura medicala ambulatoriul de specialitate.

Rezultatele estimate ale proiectului sunt urmatoarele: cresterea numarului de pacienti cu aproximativ 38%; cresterea gradului de sanatate pentru pacienti si a sigurantei  personalului medical din Spitalul Orasenesc "Dr. George Trifon" Nasaud si in special din cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Orasenesc Nasaud;  asigurarea  unor conditii mai bune pentru persoanele cu dizabilitati; cresterea capacitatii de investigare-diagnosticare; eficientizarea instalatiilor electrice si termice; servicii medicale  moderne, in concordanta cu necesarul de servicii medicale ale populatiei si de reducere a timpului de asteptare cu aproximativ 50 %.

Obiectivele proiectului au fost urmatoarele: dezvoltarea unui sistem de servicii medicale moderne, performante, accesibile tuturor categoriilor de persoane; imbunatatirea infrastructurii serviciilor de asistenta medicala la ambulatoriul din Spitalul Orasenesc Dr. George Trifon Nasaud; modernizarea, reabilitarea infrastructurii ambulatoriului de specialitate in scopul  cresterii gradului de confort al pacientului si a personalului medical; eficientizarea actului medical prin dotarea cu aparatura medicala performanta si implicit imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din localitatea Nasaud si zonele aferente. Astfel, obiectivul proiectului a urmarit indeaproape cerintele precizate in obiectivul general al axei prioritare 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale" a Programului Operational Regional 2008-2013, respectiv acela de a crea premisele necesare pentru asigurarea populatiei cu servicii esentiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice si sociale, prin imbunatatirea infrastructurii serviciilor de sanatate, sociale si pentru siguranta publica in situatii de urgenta.  Proiectul  s-a incadrat in obiectivul specific al domeniului de interventie 3.1 "Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate" si a contribuit la imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea teritorial-regionala echilibrata a acestora pe teritoriul tarii, pentru asigurarea unui acces legal al cetatenilor la serviciile de sanatate.

Spitalul orasenesc a luat fiinta in anul 1950 fiind infiintat ca si spital de adulti, in sistem pavilionar, fiind primul spital de pe valea Somesului Superior. In perioada 1952-1973 devine spital unificat. In perioada 1973-2003 primeste denumirea de Spital Orasenesc. Din anul 1985 se trece de la sistemul pavilionar la sistemul monobloc cu toate sectiile laboratoarele si ambulatoriul in aceeasi cladire nou construita. In anul 2003 i se atribuie denumirea de Spital Orasenesc "Dr. George Trifon" in memoria celui mai longeviv director al acestei unitati. Astazi unitatea asigura asistenta medicala spitaliceasca si ambulatorie unui numar de  123. 057 locuitori fiind singurul spital  din aceasta zona. Acesta deserveste 23 de  localitati  situate  pe Valea Somesului Mare care este o zona muntoasa, la distanta de 100 km de cea mai indepartata localitate si la 30 km de Ambulatoriul de Specialitate Judetean Bistrita. Cele  mai apropiate Clinici Universitare sunt situate la aproximativ 120 km, respectiv la Cluj Napoca si la Targu Mures.

In cadrul proiectului s-au dotat cu aparatura medicala si mobilier specific 14 cabinete medicale: pediatrie, interne, neurologie, reumatologie, chirurgie, ortopedie, oftalmologie, otorinolaringologie, obstetrica - ginecologie, planificare familiala, dermatologie, cardiologie, ortopedie infantila, balneofizioterapie.

Pentru informatii suplimentare ne puteti contacta la Unitatea Administrativ Teritoriala Orasul Nasaud, Piata Unirii, Nr.15, Nasaud, Bistrita-Nasaud, Tel/ Fax 0263361026  /0263361028

www.primarianasaud.ro

 

 Carmen Soare -  UAT Orasul Nasaud.

 

 

 

"Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia  oficiala a Uniunii  

                                     Europene sau a Guvernului Romaniei".

0 comentarii2751 vizualizări10 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0