Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 05 Martie 2021 - 12014 vizitatori azi
Se va interveni ferm pentru combaterea comercializarii de plante etnobotanice.

Executivul a aprobat un plan concret de actiune pentru o interventie ferma in teren a tuturor institutiilor implicate in combaterea comercializarii de plante etnobotanice, a declarat premierul Emil Boc la finalul sedintei de Guvern. Astfel, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Agriculturii, Autoritatea Sanitar Veterinara si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului vor demara actiuni pentru a combate acest fenomen.

Totodata, premierul Emil Boc a precizat ca saptamana aceasta va avea loc o videoconferinta cu reprezentantii Guvernului in teritoriu, iar prefectilor le va fi prezentat ordinul semnat de ministrii de resort in sedinta de astazi. "Acest act aprobat astazi, semnat de catre ministrii de resort, vizat de catre primul-ministru, va fi discutat si cu prefectii intr-o videoconferinta pana la sfarsitul acestei saptamani, urmand ca el sa fie implementat, fiecare judet avand obligatia sa raporteze fiecare masura pe care a luat-o la nivel local in vederea prezentarii lunare a unei situatii centralizate cu privire la modul in care acest fenomen este tinut sub control" a mai declarat premierul.

          De asemenea, primul-ministru Emil Boc a declarat ca Guvernul lucreaza la elaborarea unui act normativ, dupa model polonez, in vederea limitarii comercializarii de plante etnobotanice.

          "Sunt preocupat atat ca parinte, cat si ca prim-ministru, de mentinerea sub control al acestui fenomen. Si va asigur ca impreuna cu autoritatile statului nu vom avea liniste pana cand nu ne vom asigura ca atat cat a tinut de noi am facut tot ce a fost in putinta sa pastram intacta sanatatea copiilor nostri si integritatea lor fizica si psihica", a declarat premierul Emil Boc, precizand ca Guvernul are toleranta zero fata de acest fenomen.

Biroul de presa

 

0 comentarii2240 vizualizări17 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0