Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 07 Martie 2021 - 14240 vizitatori azi
Actiuni de control la operatori economici de pe raza judetului BN realizate de catre CJPC.

In perioada 24.03. - 17.04.2015, comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Bistrita - Nasaud au desfasurat actiuni de control la operatori economici de pe raza judetului, acestea avand ca obiect: -verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la conformitatea, modul de prezentare, publicitate si comercializare a pestelui si preparatelor din peste preambalate si conservelor din peste.

-verificarea modului de respectare a prevederilor legale, conformitatea, si modul de etichetare, prezentare publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale (carne , preambalata, oua, vopsea de oua, ciocolata si produse din cacao, tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale, produse de patiserie (cozonac, pasca, chec, fursecuri,etc.), vin.

-verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare si etichetare a produselor alimentare ecologice.

  Principalele abateri constatate au fost:

-                   Comercializarea de produse din carne, respectiv pulpe de curcan si produse de

patiserie cu ambalaj detriorat si modificari organoleptice ale aspectului;

-                   Comercializarea de oua vrac fara a prezenta afista la locul de vanzare

informatiile obligatorii cu privire la categoria de calitate, metoda de crestere a gainilor, semnificatia codului producatorului si data de valabilitate minima;

-                   Comercializarea de preparate din carne cu data durabilitatii minimale depasita;

-                   Comercializarea de ciocolata si figurine de ciocolata, pe ambalajul carora

informatiile destinate consumatorilor nu sunt traduse in limba romana, sau care nu sunt insotite de eticheta cu elementele de identificare-caracterizare;

-                   Lipsa afisarii a pretului/unitatea de masura la anumite produse de patiserie;

-                   Lipsa verificarii metrologice a aparatelor de masura existente in unitate.

 Produsele controlate care au fost depistate cu deficiente, au fost scoase

definitiv sau temporar de la comercializare in functie de abaterea constatata.

   Pentru abaterile constatate au fost intocmite un numar de 30 procese verbale prin care s-au aplicat amenzi in valoare de 42.000 lei.

 Recomandam consumatorilor sa cumpere produse alimentare numai din locuri autorizate, sa verifice incadrarea produselor in data durabilitatii minimale/data limita de consum  pentru a evita consumul de produse posibil periculoase, sa analizeze cu atentie "ofertele speciale/promotionale"care pot fi inselatoare, iar pentru a putea face o reclamatie ulterioara sa solicite si sa pastraze bonul fiscal.

 

 

Comisar Sef Adjunct,

Denes Iuliana.

 

 

 

0 comentarii2695 vizualizări21 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0