Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Mii de romani prezenti la Festivalul Primavara Romaneasca la Bruxelles.(23 de poze)

Expozitia Judetului Bistrita-Nasaud apreciata de Ambasadorul Romaniei in Belgia, domnul Stefan Alexandru Tinca, de europarlamentarul Victor Negrescu si de mii de romani prezenti la Festivalul Primavara Romaneasca la Bruxelles. In debutul celei de-a X- a editii a Festivalului Primavara Romaneasca la Bruxelles, a avut loc prezentarea unor produse si elemente cu specific local din fiecare dintre judetele Transilvaniei. Judetul Bistrita-Nasaud a avut cele mai generoase standuri si produsele prezentate aici au obtinut unele dintre cele mai multe aprecieri atat din partea oficialilor europeni prezenti la eveniment, cat si din partea oamenilor care au avut ocazia sa cunoasca o parte din ceea ce inseamna cu adevarat judetul Bistrita-Nasaud.

 Unul dintre organizatorii evenimentului, Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a primit in dar din partea doamnei Virginia Linul o camasa traditionala de pe Valea Salautei, in timp de domnul Ambasador Stefan Tinca a fost impresionat de "povila de Bargau", primind in dar cateva mostre din partea reprezentantelor Asociatiei AFI Pro Familia.

  Zeci de copilati au plecat cu zambetul pe buze de la standurile judetului Bistrita-Nasaud, dupa ce au primit in dar din partea maestrului in ceramica Gavrilas Gavrila Leonte cate o cana de lut personalizata cu numele lor.

            Judetul Bistrita-Nasaud a fost reprezentat la cel mai important eveniment anual al Romaniei din Bruxelles, de mestesugari recunoscuti la nivel local si national: Virginia Linul cu frumoase costume populare, Gavrilas Gavrila Leonte cu ceramica autentica de pe Valea Bargaului, Taut Adriana si Suciu Emilia (AFI Pro Familia) au prezentat mai multe tipuri de produse din fructe si renumita "povila de Bargau", Sorin Tisa a prezentat numeroase figurine si sculpturi din lemn, in timp ce Larisa Bancea si Istrate Loredana au prezentat bijuterii hand-made cu motive traditionale specifice judetului Bistrita-Nasaud.

            Editia din acest an a Evenimentului Primavara Romaneasca la Bruxelles a fost organizata in premiera de catre judetele din Transilvania, la initiativa Europarlamentarilor Victor Negrescu si Emilian Pavel, la eveniment fiind estimata prezenta a aproximativ 10.000 de persoane. Delegatia judetului Bistrita-Nasaud la Bruxelles a fost condusa de Vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Alexandru Pugna, care a fost insotit de Deputatul Daniel Suciu, Administratorul Public, Florin Moldovan si Directorul Economic al CJ, Teofil Cioarba.

 

CONSILIUL JUDETEAN

Purtator de cuvant, Ivan Bogdan-Gruia.

0 comentarii3178 vizualizări29 aprilie 2015




rss 2.0
rss 2.0