Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Miercuri 12 August 2020 - 30880 vizitatori azi
Conflictul de munca de la Serviciul Judetean Bistrita-Nasaud, aplanat, in urma medierii acestuia, de catre prefectul Ioan Tintean.

Ca urmare a scrisorii deschise prin intermediul careia prefectului Ioan Tintean i s-a solicitat sprijin in solutionarea unei probleme tensionate din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita-Nasaud,  acesta a reusit deblocarea imediata a situatiei, printr-o propunere vizand, in primul rand, siguranta cetatenilor judetului si, totodata, respectarea legislatiei in vigoare.

 Astfel, prefectul a solicitat de urgenta prezenta managerului general al Serviciului de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud, dr. Annabella Muzsi, la sediul institutiei, pentru o aprofundare a cauzelor problemei printr-o analiza atenta a aspectelor semnalate si consultarea diverselor documente referitoare la acest aspect.

 In urma audierii managerului general, a documentarii, pe baza inscrisurilor prezentate de acesta, precum si a celor sesizate de d-na Ancuta Vitusinchi, s-a luat decizia de a se solicita Ministerului Sanatatii si Departamentului pentru Situatii de Urgenta, mentinerea d-nei dr. Vitusinschi pe linia de garda, pana la data ocuparii, prin concurs, a postului liber, ca urmare a vacantarii acestuia de catre d-na dr. Ciuzan.

  Conducerea institutiei considera ca este foarte important sa se asigure permanenta unui medic pe salvare in toate cele trei schimburi, dar, in acelasi timp, este cert ca legislatia actuala prevede ca in cadrul compartimentului de Asistenta Medicala de Urgenta si Transport Sanitar sa poata functiona doar medici specialisti in medicina de urgenta sau medici care au atestat de medicina de urgenta. In consecinta, in cazul d-nei dr. Vitusinchi este obligatoriu ca aceasta sa urmeze cursul de specializare, imediat ce se va putea asigura  permanenta unui medic pe toate cele trei schimburi.

 Mai mult, in urma unei discutii telefonice purtate de prefectul judetului cu dr. Raed Arafat, secretar de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, domnia sa a intarit aceasta idee, insistand asupra obligativitatii participarii la programul de pregatire in vederea obtinerii atestatului in medicina de urgenta prespitalicesca. Totodata, secretarul de stat Raed Arafat a agreat forma actuala de organizare,  temporar, pentu un interval de maximum trei sapamani pana la ocuparea, prin concurs, a postului vacant.

 Pentru Institutia Prefectului, siguranta cetatenilor reprezinta, indiferent de situatie, o prioritate si reamintim, pe aceasta cale, ca usile noastre sunt deschise pentru oricine, mai ales in situatii deosebite, motiv pentru care consideram oportun a fi sesizati in mod direct si cu prioritate pentru a putea actiona prompt, fara a rostogoli anterior problema in spatiul public si a crea confuzii sau chiar panica, in mod nejustificat.

 

Biroul de presa.

0 comentarii2709 vizualizări04 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0