Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 14 August 2020 - 29510 vizitatori azi
Un plus de oxigen, cu peste 60 tone de deseuri in minus.

Actiunea de ecologizare initiata de Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud in data 8 mai, sub sloganul "Un plus de verde, pentru un plus de oxigen. Implica-te!" a reusit degajarea judetului de peste 60 tone deseuri. Cantitatea a fost colectata la groapa de gunoi pe parcursul zilelor de vineri si sambata, 55 tone insemnand deseu mixt-menajer, iar 5 tone deseu reciclabil, carton si pet-uri. Acest lucru a fost posibil cu sprijinul celor aproximativ 2.300 de voluntari, inscrisi din cadrul institutiilor publice si primariilor, dar si cu ajutorul altor reprezentanti ai societatii civile care au inteles rolul initiativei.

             Prefectul Ioan Tintean a precizat, la finalul actiunii ca: "Deseurile raspandite haotic reprezinta, inca, o problema cat se poate de reala, pe care nu o putem ignora.  A ne preface ca nu vedem, a da vina pe altii sau a comenta de pe margine consideram ca sunt abordari care alimenteaza tocmai mentinerea acestei situatii neplacute. Prin actiunea de ecologizare din 8 mai, bazata pe voluntariat, ne-am dorit sa insistam pe exersarea unei practici care speram sa se transforme din eveniment in ceva de rutina, pentru fiecare cetatean. O intensificare a masurilor de control din partea institutiilor abilitate, in paralel cu derularea unor activitati de constientizare, apreciem ca sunt masuri care vor produce o accelerare inspre ameliorarea starii de fapt actuale. Altfel spus, prin aceasta actiune simbolica, nu ne-am "luptat" doar cu deseuri, ci mai ales cu mentalitati gresit inradacinate.

             Multumim pe aceasta cale tuturor celor care si-au dedicat o zi cauzei propuse de noi, de a contribui la formarea unei constiinte ecologice si la sensibilizarea comunitatilor locale in acest sens. 8 mai a fost o buna ocazie pentru a ne aminti cu totii ca fiecare om poate participa la schimbare si ca fara educatie si curatenie, nu putem vorbi de civilizatie.

 

Biroul de presa

0 comentarii2975 vizualizări11 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0